“Violeto v Bruselj ” – Čeprav v novo ustanovljeni stranki “Nič od tega” menijo, “da je edini pravi komisar v Evropi, komisar Rex,” bi Violeto Tomić radi spravili v Bruselj – TOPNEWS.si

“Violeto v Bruselj ” – Čeprav v novo ustanovljeni stranki “Nič od tega” menijo, “da je edini pravi komisar v Evropi, komisar Rex,” bi Violeto Tomić radi spravili v Bruselj

“Violeto v Bruselj ” – Čeprav v  novo ustanovljeni stranki “Nič od tega” menijo, “da je edini pravi komisar v Evropi, komisar Rex,” bi Violeto Tomić radi spravili v Bruselj

Na letošnje evropske volitve se odpravlja tudi novoustanovljena stranka Nič od tega (NOT), katere vodji sta aktivist Boris Žulj, pred leti soustanovitelj stranke Solidarnost, in nekdanja poslanka Levice Violeta Tomić. Da to  drži smo se  na lastne oči  prepričali v petek na  upravni enoti  Ljubljana na  Linhartovi cesti, kjer je Violeta Tomić pridno  zbirala  podpise podpornikov  za nastop na evropskih volitvah. Zunajparlamentarne stranke morajo namreč kandidatno listo podpreti z najmanj 1000 overjenimi podpisi.

Tednik Mladina je v članku z naslovom  “Satirična stranka, ki si je za nalogo zastavila, da bo Violeto Tomić spravila v evropski parlament,” ugotavlja, da je “prvi cilj stranke je, pravijo njeni privrženci, Violeto Tomić spraviti v evropski parlament, sicer pa volivcem med drugim obljubljajo neizmerno srečo, obilico denarja, brezplačno kopanje v toplicah in zmago na Evroviziji”.

“Absolutno gre za smrtno resen politični projekt, kajti če vidimo, kdo so res pravi šaljivci, si oglejte sejo državnega zbora,” je nekdanja poslanka, sicer pa igralka Tomić  minuli teden ob predstavitvi stranke odgovorila na novinarske pomisleke o resnosti njihovega nastopa.

Kot so povedali na predstavitveni novinarski konferenci  bi radi v državi uzakonili korupcijo in jo obdavčili. »Ko bo namreč korupcija zakonita, bomo za 60 odstotkov manj koruptivni od drugih in 50 odstotkov cenejši od konkurence,« imajo zapisano v programu. V skladu s tem predlagajo tudi preimenovanje Slovenije v »Koruptland«.

“Prepričani smo, da lahko s svojim načinom in s svojo prisotnostjo med šaljivci v evropskem parlamentu vanj prinesemo malo zdrave pameti, logičnega razmišljanja, pokončne drže, ponosa in nazadnje tudi nekaj humorja in satire. Predvsem pa bodite prepričani, da se bo končno slišal glas v dobro Slovenije in da nas ne bodo več zamenjevali s Slovaško!”

Pestro politično brbotanje pred evropskimi volitvami poteka tudi v parlamentarnih strankah. Pri SDS so kandidate razkrili že prejšnji mesec, nosilka liste bo evropska poslanka Romana Tomc, sledi ji evropski poslanec Milan Zver in nato nekdanji notranji minister Aleš Hojs ter poslanca Franc Breznik in Branko Grims.

V Novi Sloveniji so to storili minuli teden. Nosilec liste bo kar predsednik stranke Matej Tonin, sedanjo evropsko poslanko Ljudmilo Novak so uvrstili na sam rep. Nosilka liste Levice naj bi bila poslanka Nataša Sukič, na njenem repu se bo zgolj kot podporni kandidat znašel minister za delo Luka Mesec.

V Gibanju Svoboda so listo določali v sredo, na njej je zagotovo pričakovati oba sedanja evropska poslanca Ireno Jovevo in Klemna Grošlja, uradno naj bi jo predstavili aprila. Socialni demokrati se ta trenutek ukvarjajo predvsem z aprilskim kongresom stranke, na katerem bodo volili novo vodstvo.

V boj za stolček v evropskem parlamentu se odpravlja tudi nekdanji novinar TV Slovenija in dolgoletni zunanjepolitični komentator Uroš Lipušček. Na volitvah bo nastopil kot nosilec skupne liste Dobre države in Desusa. Njegova stališča so znana, med drugim nasprotuje dodatnemu oboroževanju Evropske unije.

COMMENTS

Wordpress (0)