“Inžinir lahkih sprehodov” (The Engineer of Easy Walks): Srbski filmski režiser, scenarist in glasbenik Emir Kusturica “na službeni poti” – Svoj naslednji film bo snemal v ruskem Sočiju – TOPNEWS.si

“Inžinir lahkih sprehodov” (The Engineer of Easy Walks): Srbski filmski režiser, scenarist in glasbenik Emir Kusturica “na službeni poti” – Svoj naslednji film bo snemal v ruskem Sočiju

“Inžinir lahkih sprehodov” (The Engineer of Easy Walks): Srbski filmski režiser, scenarist in glasbenik Emir Kusturica “na službeni poti” –  Svoj naslednji film bo  snemal v ruskem Sočiju

Srbski filmski režiser, scenarist in glasbenik Emir Kusturica je v pogovoru za rusko tiskovno agencijo TASS napovedal, da bo svoj naslednji film snemal v ruskem Sočiju. Načrtuje tudi, da bi svoje prihodnje filme snemal še v ruskem Kazanu, Sankt Peterburgu in Sibiriji.

“Načrtujem, da bom svoj naslednji film posnel na jugu, v Sočiju. To bo film z naslovom The Engineer of Easy Walks,” je v danes objavljenem pogovoru povedal Kusturica.

Kot je še razkril Kusturica, film pripoveduje zgodbo o mladeniču, ki dela kot dimnikar, a se hkrati ukvarja, kot je dejal, z “lahkim sprehajalnim inženiringom”, kar pomeni, da hodi na sprehode s tistimi, ki potrebujejo družbo.

“Kamorkoli želite, bo šel z vami, ker je preprosto dobra oseba. Toda obstaja težava. Zaljubi se v lepo mladenko, ki se je znašla v težavah. Ima težavnega očeta, ki je izgubil ves svoj denar. Tudi tistega, ki so ga zbrali za njenega bolnega brata in je bil namenjen zdravljenju dečka. Da bi lahko plačala zdravnike, se mladenka odloči, da bo denar zaslužila sama in to tako, da postane prostitutka. Odide v Sankt Peterburg, glavni protagonist pa izgubi vsako sled za njo. Tudi sam se preseli v Sankt Peterburg in postane raznašalec pic, da bi preživel. Vse ostalo boste videli v filmu,” je zgodbo opisal režiser.

Kusturica, rojen leta 1954 v Sarajevu, slovi po številnih filmskih uspešnicah, kot so Dom za obešanje, Oče na službeni poti, Sanje v Arizoni in Podzemlje. Večkrat je v filmih tudi nastopil, med drugim v nekdaj priljubljeni seriji Valter brani Sarajevo ter v nekaterih svojih filmih. Osvojil je vrsto mednarodnih nagrad, med drugim dve zlati palmi, leta 1985 za Očeta na službenem potovanju, deset let pozneje še za Podzemlje.

COMMENTS

Wordpress (0)