Na velikonočni četrtek poslanci o svetem duhu, pokvarjenih velikonočnih pirhih in pravih jajcih, seksu, čevapčičih in čefurjih… – TOPNEWS.si

Na velikonočni četrtek poslanci o svetem duhu, pokvarjenih velikonočnih pirhih in pravih jajcih, seksu, čevapčičih in čefurjih…

Na velikonočni četrtek poslanci o svetem duhu, pokvarjenih velikonočnih pirhih in pravih jajcih, seksu, čevapčičih in čefurjih…

Čeprav je cvetna nedelja že mimo, so poslanci na velikonočni četrtek  v parlamentu včeraj nasuli veliko cvetja, seveda v prenesenem pomenu. Začelo se je svetim duhom, čeprav bodo binkošti  – praznik svetega duha šele junija,  je poslanec  Tomaž Lisec, ki je v imenu Janševe opozicijske SDS vodil veliko  več kot 11 urno mašo v parlamentu Stojmenovi Duh očital. “Ste rekli enkrat citiram: Prenosniki bodo razdeljeni do 1. aprila. Jaz mislim , da na velikonočni ponedeljek računalniki ne bodo razdeljeni, razen če bo kak sveti duh prišel”. ” Jaz bi lepo prosla, da se nehate norčevati od mojega priimka, ker večkrat danes je bilo rečeno sveti duh pa da se prikaže in da razdeli računalnike,” je Liscu ugovarjal Emilija Stojmenova Duh.

Da dobro  pomen krščanskih praznikov in simbolov velike noči so dokazali tudi poslanci opozicije. Vodja poslanske skupine Svobode Borut Sajovic: ” Danes je veliki četrtek, ko bi tisti , ki grejo po obhajilo morali biti prej pri spovedi pa očitno niso bili. Kaj je današnja interpelacija, velikonočno jajce, pirh, ki se pokvaril že pred praznikom in pred zaužitjem…,” je med drugim dejal Sajovic, ki je dodatno razjezil Janševe z besedami:  Vsi se verjetno spomnite mask iz papirja z gumicami za katere ni nihče odgovarjal. A mi vemo , kje je denar od orožja komu smo ga prodajali Mi vemo kje so zgodbe od Patrije.

Nato je  s svojim vložkom nastopil  Žan Mahnič: “Gospod Janša se nikoli ni družil ob čevacpih in vinu z nekom , ki bi ženski ponujal službo v zameno za seks. Jaz vam lahko pokažem vašega “garadonačelnika” Jankovića in pa Roberta Goloba”

Najbolj pa se je Janševim zamerila ministrica Emilija Stojmenova Duh z izjavo, da je interpelirana zgolj zaradi tega, ker je ženska , migrantka in čefurka: “Ženske smo v politiki za marsikoga moteče. Sama nosim še dodatni nahrbtnik: sem tujka, migrantka, čefurka, po vaše. Pogumna sem pa zato ker imam čisto vest ,” je med drugim dejala ministrica njene besed pa je podkrepil Borut Sajovic: “Zakaj jih še moti, seveda, ker je ženska ma ženske morajo bit doma, nimajo pravice do splava, naj kuhajo , čistijo…”.

 

Čeprav je Magnifico besedi čefur že pred leti odvzel negativni naboj, ga je ministrica Stojmenova Duh vrnila na velika vrata.

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)