“Z nečem se moramo vsi strinjati – v politiki ni nikoli dolgčas…sodelujemo” – Anže Logar, ki ga je. poleg Eve Irgl in Dejana Kaloha, vzela v bran celo Urška Klakočar Zupančič , na Facebooku po predlogu o razrešitvi z vseh funkcij v DZ-ju – TOPNEWS.si

“Z nečem se moramo vsi strinjati – v politiki ni nikoli dolgčas…sodelujemo” – Anže Logar, ki ga je. poleg Eve Irgl in Dejana Kaloha, vzela v bran celo Urška Klakočar Zupančič , na Facebooku po predlogu o razrešitvi z vseh funkcij v DZ-ju

“Z nečem se moramo vsi strinjati – v politiki ni nikoli dolgčas…sodelujemo” – Anže Logar, ki ga je. poleg Eve Irgl in Dejana Kaloha, vzela v bran celo Urška Klakočar Zupančič , na Facebooku po predlogu o razrešitvi  z vseh funkcij  v DZ-ju

Vodja poslanske skupine Jelka Godec je včeraj tudi formalno vložila še predlog njihove razrešitve s predsedniškega in podpredsedniških mest v odborih. Anže Logar, Eva Irgl in Dejana Kaloah  po predlogu Godčeve, ki predlaga  njihove razrešitve s predsedniškega in podpredsedniških mest v odborih. Njihova plača bo po razrešitvi občutno nižja, se je pa zanje že zavzela predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki vztraja, da bi moral vsak poslanec imeti možnost sodelovanja v parlamentarnih delovnih telesih, poroča portal N1.

Podpredsednik odbora za zunanjo politiko iz vrst SDS bo tako namesto Anžeta Logarja postal Andrej Kosi. Namesto Dejana Kaloha bo podpredsednik odbora za pravosodje Jožef Lenart, ki pa podpredsedniško mesto trenutno že zaseda v odboru za obrambo, zato ga bo tam zamenjal Jožef Jelen. Novi predsednik komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti pa bo poslanec SDS Jože Tanko, ki bo na tem mestu nasledil dolgoletno predsednico Evo Irgl. Vse to se bo zgodilo, če bo državni zbor podprl predloge SDS, a za zdaj po besedah naših virov iz koalicije ne gre pričakovati, da bi pri tem “nagajala”.

Vsi trije poslanci bodo spremembe najbolj čutili ob izplačilu plače. Januarja letos je Logar po podatkih državnega zbora prejel 4.438,66 evra, Irgl 5.144,65 evra in Kaloh 4.477,85 evra. Gre za bruto zneske, ki bodo po uveljavitvi sprememb občutno nižji – od približno 500 pa vse do 1.000 evrov, kar je tudi odvisno od posameznega poslanca in njegove delovne dobe.

 

Obvestili so me, da moja stranka predlaga mojo izključitev iz delovnih teles in odvzem možnosti za prijavo na razprave v parlamentu. Z nečem se moramo vsi strinjati – v politiki ni nikoli dolgčas. Sem dolgoletni član te stranke in precej dobro poznam notranji ustroj delovanja, zato sem takšno odločitev v bistvu pričakoval.
24 let nazaj so govorili, da je samo ena stranka v državi sposobna voditi državo. LDS. To se mi je zdelo skrajno nedemokratično, zato sem tudi šel v politiko. S svojim delovanjem v preteklosti sem pomagal udejaniti marsikatero uspešno potezo, pomagal razblinjati bahavost bančne elite in odprl številna vrata na mednarodni sceni. In to kljub temu, – ali prav zaradi tega, ker sem si vedno pridržal pravico do lastnega mnenja.
Prepričan sem, da moja stališča, zavzemanja in dejanja prispevajo k krepitvi stranke na desnosredinskem polu. Na mednarodnem nivoju pa trdno delim vrednote EPP. V tem duhu nameravam delovati tudi v prihodnje. V politiko sem šel zato, da kaj naredim. Ne zato, da postanem del ukvarjanja samega s seboj. Zato tudi ne nameravam sodelovati v političnih bitkah ‘vseh proti vsem’. Še posebej ne v internih. Preveč smo skupaj naredili, da bi besede to uničile. Bistvo je, da vlada dela slabo. S tem se je treba ukvarjati…
V okviru Platforme sodelovanja bom zato nadaljeval z začrtanim delom. Preko javnih tribun in regijskih obiskov bomo v tem letu pripravili program s ciljem, da se ga uveljavi v praksi. Dokazali bomo, da se da drugače.

COMMENTS

Wordpress (0)