(V ŽIVO) Osrednji dogodek Evropske levice (EL), na kateri bodo izvolili svojega vodilnega kandidata in potrdili volilni manifest za kampanjo – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Osrednji dogodek Evropske levice (EL), na kateri bodo izvolili svojega vodilnega kandidata in potrdili volilni manifest za kampanjo

(V ŽIVO) Osrednji dogodek Evropske levice (EL), na kateri bodo izvolili svojega vodilnega kandidata in potrdili volilni manifest za kampanjo

Stranka Evropske levice, članica katere je tudi stranka Levica, bo na današnjem predvolilnem dogodku v Ljubljani potrdila svoj volilni program in vodilnega kandidata stranke za položaj predsednika Evropske komisije. Prav tako bo predstavila svoje prioritete za prihodnji sklic Evropskega parlamenta ter izzive levice ob prihajajočih volitvah.

Kot so pred srečanjem pojasnili v Levici, je zaenkrat edini kandidat za vodilni položaj v uniji predsednik evropske stranke Walter Baier iz vrst avstrijskih komunistov.

Ta je v zapisu o pripravah na volitve opozoril, da se prihodnjih evropskih volitev ne sme obravnavati kot drugorazrednih. “Nacionalne razlike bodo obstajale, vendar pa bo Stranka Evropske levice potrdila volilni program, tako da bo lahko volilno kampanjo vodila na skupnih temah, ki bodo temeljile na potrebah ljudi,” je dodal.

Iz stranke Levica so sporočili, da so izzivi prihajajočih volitev zaradi globalne gospodarske, varnostne in podnebne krize veliki, zato je treba za uspešen rezultat levih sil v evropskem prostoru strniti vrste in pripraviti vizijo razvoja EU, ki bo postavila človeka in planet pred kapital.

V slovenski Levici so že zaključili evidentiranje kandidatov za evropske volitve, ki bodo 9. junija, liste pa še niso predstavili. Za nosilko liste naj bi visoko kotirala poslanka Nataša Sukič.

Na zadnjih volitvah Levici ni uspel preboj v Evropski parlament, Evropska levica pa je bila s 37 poslanci najmanjša politična skupina.

Osrednji dogodek Evropske levice (EL), na kateri bodo izvolili svojega vodilnega kandidata in potrdili volilni manifest za kampanjo (zaprto za javnost). Predvidoma ob 18.15 bo novinarska konferenca (Gospodarsko razstavišče, marmorna dvorana, Dunajska cesta 18), na kateri se bo predstavil vodilni kandidat stranke Evropske Levice skupaj s predstavnikom Levice in nagovoril medije. Ob 19. uri bo potekal dogodek Our moment ob začetku volilne kampanje za Evropski parlament s predstavitvijo vodilnega kandidata in volilnega manifesta stranke.

Dogajanje spremljamo v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si

COMMENTS

Wordpress (0)