“Hvala za rože in srečno” – Je Švarc Pipanova z eno ali obema nogama že v Golobovi Svobodi? – TOPNEWS.si

“Hvala za rože in srečno” – Je Švarc Pipanova z eno ali obema nogama že v Golobovi Svobodi?

“Hvala za rože in srečno” – Je Švarc Pipanova z eno ali obema nogama že v Golobovi Svobodi?

Po dnevu razčiščevanj v SD, ki jo je zatresla afera ob nakupu prostorov za potrebe sodišč, je pričakovati, da bodo danes na mizo premierja Roberta Goloba romale tudi končne ugotovitve pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan. Po ponujenem odstopu minuli teden sta se namreč dogovorila, da ga ministrica s temi seznani v roku enega tedna.

Ministrica Švarc Pipan in njena matična stranka SD sta se v središču afere znašli po tem, ko je ministrstvo za nakup prostorov na Litijski plačalo 7,7 milijona evrov, pri čemer pa ni naročilo svoje preverbe cene stavbe, ampak je sprejelo cenitev, ki jo je naročil in plačal prodajalec, podjetnik Sebastjan Vežnaver. Slednji je zanjo leta 2019 odštel 1,7 milijona evrov.

Švarc Pipan se je v zadnjih tednih tudi sama podala v razčiščevanje okoliščin omenjenega nakupa. Zatrdila, da je bila pri nakupu zavedena, prst pa pri tem uperila tudi v nekatere uslužbence ministrstva in člane stranke, med drugim generalnega sekretarja SD Klemna Žiberta, ki je s te funkcije tudi odstopil.

Ministrstvo za pravosodje pa je med drugim pridobilo tudi novo izmero stavbe na Litijski. Površina prostorov znaša 6258,3 kvadratnega metra, izhaja iz izvedeniškega mnenja geodeta Branka Kovača, kar je za več kot tisoč kvadratnih metrov več kot v pogodbi, so sporočili v ponedeljek. S svojimi končnimi ugotovitvami bo Švarc Pipan predsednika vlade po pričakovanjih seznanila danes.

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je stranki SD včeraj poslala izstopno izjavo,. Za slednje se je odločila po sporu, ki je med njo in vodstvom stranke nastal ob razkritju spornega nakupa stavbe na Litijski.

Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan, ki  je predsedniku vlade pred tednom dni ustno obljubila odstop, premier pa je napovedal, da ga bo sprejel, a pisne odstopne izjave še ni prejel. Švarc Pipanova pa medtem ni prejela vabila na sejo Konference SD, prav tako ne na sejo predsedstva, čeprav je članica.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1757071466997088718

Švarc Pipan  je na Facebooku zapisala, da verjame v socialno demokracijo, ne verjame “pa več v njeno spoštovanje znotraj – vodstva – stranke SD”.

“Pripravljena sem bila sodelovati pri prečiščenju stranke, pri njenem preporodu, opozarjala, da tako ne gre več naprej, vodstvo pozivala k samorefleksiji in internemu očiščenju spornih praks. A vabila na današnjo sejo konference SD, čeprav sem njena članica, nisem prejela. Tako kot ne vabila na sejo predsedstva, čeprav sem prav tako njegova članica. Vodstvo stranke z menoj že dva tedna ne komunicira ničesar,” je zapisala.

“Verjamem v socialno demokracijo, ne verjamem pa več v njeno spoštovanje znotraj – vodstva – stranke SD,” pravi Švarc Pipanova. “Pripravljena sem bila sodelovati pri prečiščenju stranke, pri njenem preporodu, opozarjala, da tako ne gre več naprej, vodstvo pozivala k samorefleksiji in internemu očiščenju spornih praks. Z izključevanjem se stranke SD ne da rešiti. Tisti, ki v socialno demokracijo verjamejo in jo tudi živijo, zaslužijo več,” sporoča javnosti.

 

COMMENTS

Wordpress (0)