(VIDEO) “Obrazi Slovenije”: – Zakaj Bernarda Jaklin Tine Gaber “ne bi dala na naslovnico (Jane op. av.) ” in zakaj so ji všeč drugačne ženske ? – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Obrazi Slovenije”: – Zakaj Bernarda Jaklin Tine Gaber “ne bi dala na naslovnico (Jane op. av.) ” in zakaj so ji všeč drugačne ženske ?

(VIDEO) “Obrazi Slovenije”: – Zakaj Bernarda Jaklin Tine Gaber “ne bi dala na naslovnico (Jane op. av.) ” in zakaj so ji všeč drugačne ženske ?

Bi Tina Gaber dali na naslovnico?: “Ne. Pri Tini Gaber cenim angažiranost za živali, u vidim resnično zavzetost. A ta tio “borke” mi gre na jetra. Tina Gaber mi gre na jetra (smeh). Nič hudega ni naredila, verjetno naš gospod predsednik z njo doživlja lepe čase, ampak meni so všeč drugačne ženske,” je v velikem intervjuju za Ona Plus dejala Bernarda Jeklin novinarka in legendarna urednica Jane. 

Povezujemo vas z ženskim tiskom, kako gledate na to, da imamo trenutno predsednico države, predsednico državnega zbora ...”To je najbrž simptom, toliko žensk v politiki, to gotovo nekaj pomeni. Najbrž vsaj delamo to, da Slovenija hlastajoče  išče modus vivendi, v katerem se bomo znova postavili na noge. Ob slovenski  politiki  se lahko samo zjokaš. Zdaj so ugotovili , da imamo dva spola, ne samo enega, morda bi poskusšili še z ženskami. Morda bodo ženske kaj skupaj spravile, čeprav za Slovenijo slabo kaže”. 

Kateri od njih bi namenili največ prostora v svoji reviji? “Nataša Pirc Musar mi je všeč, ker skuša biti dostojanstveno, predsednik republike je dostojanstvena funkcija . Klakočarjeva uboga se trudi, ampak mi gre včasih ,malo na smeh…”

Ikona zlate dobe slovenskega novinarstva Bernarda Jeklin ugotavlja, da “dedcev sploh ni. V domu se to jasno in kruto vidi”. Prva dama slovenskega novinarstva, dolgoletna urednica, je svoj svoj dom v Ljubljani zamenjala za dom za starejše nad Koprom. Kljub  temu da je rojena leta 1936 očitno še zelo natančno spremlja dogajanje v slovenski politiki, ki jo pretresa kriza podobna  tisti v času vladavine Pahorjeve vlade, ki je svoj mandat nastopila 21. novembra 2008, potem ko je bila potrjena v državnem zboru. Mandatar za sestavo vlade je postal Borut Pahor, ki je nato bil potrjen za predsednika vlade. Vladno koalicijo so sestavile politične stranke: Socialni demokrati (SD), Zares – nova politika (Zares), Demokratična stranka upokojencev Slovenije (DeSUS) in Liberalna demokracija Slovenije (LDS). Sprva je vlado zapustila DeSUS (9. maj 2011), nato pa še Zares (27. junij 2011), s čimer je postala manjšinska vlada.

20. septembra 2011 je bila vladi izglasovana nezaupnica, tako da je do sestave nove vlade februarja 2012 opravljala le tekoče zadeve S tem je vlada postala tretja vlada v zgodovini samostojne Slovenije (po 1. in 4. vladi), ki je predčasno končala svoj mandat. Tik pred razpadom  Pahorjeve vlade smo 27.04.2011 v oddaji Vroči stol gostili Bernarda Jaklin, Jožeta Pirjevca, Janeza Stanovnika in Svetlano Makarovič. Ker je oddaja tako aktualno, da bi jo lahko predvajali danes v času najhujše krize Golobove vlade in koalicije, si jo lahko ogledate spodaj. Čeprav so mnogi akterji oddaje že pod rušo je oddaja tako aktualna kot bi jo posneli danes.

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)