“Globoko sva se pogovarjala…vsak dan ugotavljam, da ima to brezno brez dna vse globlje dno” – Tvitosfera v nastopu Pipanove pri Marcelu zaznala šarcizme v stilu “ova noč nije bila moj dan” – TOPNEWS.si

“Globoko sva se pogovarjala…vsak dan ugotavljam, da ima to brezno brez dna vse globlje dno” – Tvitosfera v nastopu Pipanove pri Marcelu zaznala šarcizme v stilu “ova noč nije bila moj dan”

“Globoko sva se pogovarjala…vsak dan ugotavljam, da ima to brezno brez dna vse globlje dno” – Tvitosfera v nastopu Pipanove pri Marcelu zaznala šarcizme v stilu “ova noč nije bila moj dan”

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je predsedniku vlade Robertu Golobu ponudila odstop. Strinjala sta se, da bo na položaju, dokler ne razišče nepravilnosti, kar bi bilo lahko dva ali tri tedne, je sinoči razkrila ministrica  v oddaji Marcel.

Prihajate s sestanka s predsednikom vlade. Ali vas je pozval k odstopu?

Ni me pozval k odstopu.

Ali boste odstopili sami?

“Najprej bi rada povedala, da sem zelo hvaležna predsedniku vlade in lahko so mu hvaležni tudi državljani, da mi je dal čas, da preverim sume nepravilnosti in jih tudi razkrijem javnosti. To sem prejšnji teden naredila. Zelo mi je žal, da mi vodstvo moje lastne stranke SD te možnosti ni dalo. Sprašujem se, zakaj, čeprav sem jim sama to tudi predlagala. Vzela sem si čas za premislek in se za vikend malo odpočila. Ko opazujem te napetosti, tako v koaliciji, ki so vedno hujše, kot znotraj stranke SD, saj poslušamo zadnje dni, da se dogajajo, in ko začnejo padati tudi očitki o tem, da se zgolj oklepam stolčka, in celo, da naj bi bila jaz tista, ki želim prikriti sledi ali sem celo vpletena v posel, sem sklenila, da je najustrezneje, da ponudim odstop. To sem storila in predsedniku vlade ponudila odstop.

Ga je sprejel?
Predsednik vlade se bo o tem odločil. Ključno je poudariti, da je predsednik vlade tisti, ki je gospodar te odločitve. Zagotovo si bo tudi sam vzel čas za premislek.

Koliko časa je to – dva tedna, tri, en mesec, do interpelacije?
Midva sva se danes odkrito in globoko pogovarjala o tem ter se tudi strinjala. Predsednik vlade je predlagal, da ostanem toliko časa, kolikor je potrebno, da se situacija res razčisti. Predvidoma je to dva ali tri tedne, če bo treba, pa se lahko to tudi spremeni.

Ministrica je  v pogovoru z voditeljem Marcelom Štefančičem nakazala, da bi bilo dobro, če bi jo nadomestil minister iz kakšne druge stranke. Glede na indice, ki jih je zaznavala iz SD-ja, glede na obnašanje vodstva te stranka, namreč meni, da bi bilo ustrezno, če bi jo nasledil nekdo, po katerem ne bi padali očitki o morebitnem pometanju pod preprogo. Poudarila je, da imamo takšen politični sistem, po katerem ministre predlaga predsednik vlade, ne pa stranke.

Ministrico skrbi, če je vodstvo SD-ja pripravljeno žrtvovati koalicijo za to, da “pomete stvari pod preprogo”. Navedla je, da se v SD-ju govori tudi o možnosti izstopa iz koalicije.

Omenili ste številna imena, ki naj bi bila tako ali drugače vpletena v afero, imena, ki so tudi potem hkrati zamenjala telefone. Še v petek ste rekli, da ne boste odstopili, dokler se situacija ne razčisti. Ste stvari prišli do dna?
“Mislim, da se stvari še lep čas ne bo prišlo povsem do dna. Zakaj to mislim? Ker res vsak dan ugotavljam, da ima to brezno brez dna vse globlje dno. Gotovo je veliko tega, česar ne morem in niti nisem pristojna odkrivati in bodo to gotovo počeli pristojni organi. Spremenilo se je to, kar sem povedala na začetku: res so se začele krepiti napetosti v koaliciji, začele so se krepiti napetosti v stranki, očitki so leteli proti meni, da se oklepam stolčka, da prikrivam dokaze, da sem celo vpletena v posel, kar so težke, težke obtožbe, do zdaj brez kakršnih koli indicev in dokazov. Zato sem začela razmišljati, da je treba narediti korak naprej in poskušati razbremeniti situacijo. Zdi se mi res žalostno, da se tukaj na neki način tako SDS kot tudi Socialni demokrati skorajda prvič v zgodovini odkrito paktirajo proti istemu cilju; to je, zgodbo je treba čim prej končati, da se čim manj razčisti. V vodstvu stranke SD so bili celo predlogi ali pa se je govorilo o možnosti izstopa iz koalicije. Mene skrbi, če je koalicijska partnerica pripravljena celo žrtvovati to vlado in koalicijo za to, da bi se določene stvari pometle pod preprogo”.

COMMENTS

Wordpress (0)