Forum: Tanjo Fajon in stranko SD prizadel virus L51 (Litijska 51) – TOPNEWS.si

Forum: Tanjo Fajon in stranko SD prizadel virus L51 (Litijska 51)

Forum: Tanjo Fajon in stranko SD prizadel virus L51 (Litijska 51)

Stranka SD ima pod vodstvom Tanje Fajon vse večje težave z verodostojnostjo in zaupanjem. Pred volitvami je ta stranka ljudem obljubljala, da bodo lahko v 30 dneh prišli do zdravnika specialista. Danes, po skoraj dveh letih njenega sovladanja so se čakalne vrste v zdravstvu samo še bolj podaljšale, ob tem, da zdravniki zdaj celo stavkajo. Stranka SD sicer načelno izjavlja, da ima ničelno toleranco do korupcije. A vpletenost stranke SD v škandalozen, s korupcijskimi tveganji močno obremenjen državni nakup stavbe na Litijski 51, postavlja stranko SD v neverodostojen položaj. izjava, da je SD plenilska stranka dobiva vse več všečkov.

Ne vem kdo stranki SD pripravlja in svetuje komunikacijsko strategijo v odnosih z javnostmi. Samo še manjka kakšen Alan Ford, ki bi si izmislil predvolilni slogan npr. »V 30 dneh do 7,7 milijona evrov«. Pustimo šalo na stran, saj so evropske volitve preresna stvar tudi za stranko SD. Zgrešeno komuniciranje stranke SD v aferi Litijska 51 je za učbenike. Nastopi predsednice stranke SD in njeno javno zmerjanje strankarske kolegice Dominike Švarc Pipan z lažnivko in manipulatorko, so bili 3xN. Nizki, neprimerni in nevredni prvakinje koalicijske vladne stranke in prve diplomatke v državi. Pa tudi, če bi bilo morda kaj res. Tanja Fajon je v javnosti izpadla, prestrašena in posledično maščevalna. Morda tudi pretirano ambiciozna. Spomnimo, da jo je Dejan Židan ob njeni inavguraciji predstavil kot
bodočo predsednico vlade. Sicer je simpatična, vedno lepo in usklajeno urejena. Vendar je oblika/leporečenje brez vsebine/dejanj premalo za ples na političnem parketu brez logike in morale. Tudi nastop ministra njene stranke Aleksandra Jevška v prvi februarski Tarči je bil v istem stilu. Napadalen in ex katedra poučevalen.» Naivno je, če kdo misli, da bo z zamenjavo telefona rešil vsa vprašanja in vse obremenitve.« je komentiral nenavadno zamenjavo
telefonov Šoltesa, Žiberta, Gojkoviča… Seveda je pozabil povedati, da naši politiki komunicirajo preko aplikacije Signal, ker zagotavlja najbolj varno kriptirano komunikacijo.
Sledi ostanejo samo v telefonu. Kaj vem, mogoče pa je iz laboratorija na pravosodnem ministrstvu ušel virus L51. Virus, ki je potem hudo prizadel tudi stranko SD. V stranki SD so verjetno upali, da bo virus L51 hitro nazaj v laboratoriju. Samo, da Dominika Švarc Pipan prevzame objektivno odgovornost, odstopi in sprejme ponujeno dobro službo. A se je odločila, da pride virusu L51 do vitalnih organov, da se ne bi več nikoli ponovil. Da se bo za to borila v sistemu ali izven njega. In postala je Tatjana Bobnar. Vstala je iz pepela. Iz poraženke so socialni demokrati naredili Dominiko Švarc Pipan za žrtev. Čeprav strokovno osramočeno. A ljudje bodo to njeno nestrokovnost ščasoma pozabili in jo častili kot borko proti korupciji politične elite. Mogoče se moram malo popraviti v svoji napovedi, da država
potrebuje slovenskega Falconeja. Slovenija že ima Tatjano Bobnar in Dominiko Švarc Pipan! Samo, da jima kdo kaj ne podtakne.
Na nek način mi je žal Tanje Fajon. Vendar naj veljajo enaki vatli za njo kot veljajo za pravosodno ministrico. Sama jih je določila. »Ni na nas, da odločamo o krivdi, lahko pa prevzamemo objektivno odgovornost.« je izjavila Tanja Fajon. Pravosodna ministrica je že sprejela objektivno odgovornost in bo kmalu odšla s položaja. Ne vem kdo drug kot predsednica stranke SD Tanja Fajon mora prevzeti objektivno odgovornost za virus L51 v lastnih vrstah in tako razbremeniti stranko. Čeprav je predsednica lahko čista kot solza. Kot je sama dejala je ugotavljanje krivde stvar drugih organov. Del članstva stranke SD je razočaran nad stranko in ne nad pravosodno ministrico. Naj zaživi polno življenje zunanje ministrice in diplomatsko rešuje svetovne probleme v Varnostnem svetu OZN.
Dominika Švarc Pipan lahko potem, ko je zbrala, zaščitila in predala obsežno dokumentacijo, indice in dokaze organom pregona, kar pomirjena odide. S težkim bremenom naivnosti in nestrokovnosti ter zavedanja, da je podpisala pogodbo, kjer je država izgubila kar nekaj milijonov evrov. Izbrati mora samo še med odstopom in razrešitvijo. Razrešitev ji omogoča obsežen prikaz dejstev o aferi Litijska 51 pred poslanci in neposrednim TV prenosom. To bi stranki SD prineslo še dodatne bolečine. Če se bo tako dogovorila s predsednikom vlade nadaljno borbo. Tudi za borbo, da povrne denar iz Litijske 51 nazaj v državni proračun.
Tanja Fajon in njena stranka SD z žuganjem Robertu Golobu, da mora sprejeti njihovo zahtevo za razrešitev pravosodne ministrice, javnosti sporočata veliko mero domišljavosti in nesprejemljivo prakso lastnih političnih vrtičkov. Da je stranka SD godspodarica svojih ministrov, ministrstev in poslov z denarnimi tokovi vred. Kot v starih rdečih časih.
Za stranko SD pa še ni konec pogroma kot ga označujejo sami. Kaj lahko se zgodi, da prevzame vodenje pravosodnega ministrstva kar sam predsednik vlade. S tem bi samo še podkrepil nezaupanje do koalicijske partnerice. Pa tudi pritrdil strahovom pravosodne ministrice, da bi nadomestni pravosodni minister iz vrst stranke SD, lahko spretno pometel stvari pod preprogo. Težka in tvegana odločitev premiera za politično prihodnost njegove vlade, Prihaja čas za koalicijski vladni dvojček? Prav veliko škode ne bi bilo, če/ko odidejo neverodostojni socialni demokrati. Ko politični mrtveci spregovorijo, pošteni politiki obmolknejo in prevzamejo objektivno odgovornost. Zaradi tistih nepoštenih, ki so jim bili blizu.

*avtor znan uredništvu je izkušen poznavalec nepremičninskega in politično-finančnega
slovenskega močvirja

COMMENTS

Wordpress (0)