(V ŽIVO) “Sem v kontaktu z ministrico, čakam njeno odločitev” – Robert Golob pred večernim sestankom z ministrico Dominiko Švarc Pipan – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Sem v kontaktu z ministrico, čakam njeno odločitev” – Robert Golob pred večernim sestankom z ministrico Dominiko Švarc Pipan

(V ŽIVO) “Sem v kontaktu z ministrico, čakam njeno odločitev” – Robert Golob pred večernim sestankom z ministrico Dominiko Švarc Pipan

Premier Robert Golob se bo danes zvečer sestal z ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan po tistem, ko jo je vodstvo SD pozvalo k odstopu. “Sem v kontaktu z ministrico, čakam njeno odločitev,” je dejal pred vrhom parlamentarnih strank o projektu Jek 2. V SD so medtem danes znova izrazili pričakovanje, da bo Golob sledil njihovi odločitvi.

Predsedstvo SD je namreč po ponedeljkovi razpravi sprejelo sklep, s katerim je Švarc Pipan pozvalo k odstopu. Odločitev je sledila očitkom o objektivni odgovornosti ministrice v zvezi z nakupom stavbe na Litijski. “Kot stranka smo svoje naredili, pričakujemo, da bo premier sledil naši odločitvi,” je po današnjem sestanku koalicije dejal vodja poslancev SD Jani Prednik.

Koalicijski partnerici Gibanje Svoboda in Levica medtem izpostavljata objektivno odgovornost ministrice. “Objektivna odgovornost je nesporna, treba je izpeljati postopke, ministrica pa mora sprejeti odločitev,” je ocenil šef poslancev Svobode Borut Sajovic. Ko se ugotovi objektivna odgovornost, mora vsak v politiki to ponotranjiti, sprejeti odločitev, je še dodal.

V Levici ob tem poudarjajo, da bodo počakali na odločitev ministrice. “Vsekakor pa dogajanje ne meče dobre luči na celotno vlado,” je poudarila koordinatorica Levice Asta Vrečko. Hkrati pa je ocenila, da bi bilo nenavadno, če bi minister ob odtegnjeni podpori matične stranke nadaljeval svoje delo v vladni ekipi. “Smo ministri koalicijskih strank. Koalicijske stranke so partnerice v tej vladi,” je dejala. Želi pa si čimprejšnje odločitve ministrice.

Več o politični usodi Švarc Pipan bi utegnilo torej postati jasno po današnjem sestanku s predsednikom vlade. Švarc Pipan je sicer v zadnjih dneh vztrajala pri tem, da ne namerava odstopiti.

V opoziciji medtem ocenjujejo, da bi bila to edina logična poteza. “V danih okoliščinah kakšne druge možnosti niti nima,” je ocenil prvak NSi Matej Tonin. Predsednik SDS Janez Janša je medtem danes dejal, da je premier v ponedeljkovih odgovorih na poslanska vprašanja v DZ dal vedeti, da “riba smrdi pri repu”. “Vse stvari so postavljene na glavo, lahko se bo vse skupaj končalo tudi tako, da bo odstopila čistilka na ministrstvu za pravosodje,” je dejal.

 

COMMENTS

Wordpress (0)