(V ŽIVO) Golob “na zagovoru” pred poslanci – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Golob “na zagovoru” pred poslanci

(V ŽIVO) Golob “na zagovoru” pred poslanci

Poslanci bodo redno januarsko zasedanje začeli s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrom. Premier bo odgovarjal na trenutno aktualna vprašanja, med njimi o nakupu prostorov na Litijski, nakupu 13.000 računalnikov in predlogu prenovljenega energetskega zakona.

Dejan Kaloh bo predsednika vlade spraševal o nakupu prostorov za sodišča na Litijski cesti. Ministrstvo za pravosodje se je namreč pod drobnogledom javnosti znašlo zaradi domnevnih nepravilnosti pri nakupu, ki jih preverjata tudi Nacionalni preiskovalni urad in Komisija za preprečevanje korupcije. V SDS so napovedal, da bodo vložili interpelacijo zoper ministrico Dominiko Švarc Pipan.

Interpelacijo pa so že vložili zoper ministrico za digitalno preobrazbo Emilijo Stojmenovo Duh, med očitki navajajo sum storitve kaznivega dejanja nevestnega dela in oškodovanja davkoplačevalcev zaradi negospodarnega nakupa 13.000 računalnikov. O tem bo premierja Goloba na današnji seji spraševal poslanec SDS Tomaž Lisec.

Poslansko vprašanje Janeza Žaklja (NSi) se bo nanašalo na predlog energetskega zakona, ki med drugim v prihodnosti predvideva tudi izločitev plina iz ogrevanja stavb. V NSi vlado pozivajo, naj predlog umakne, v nasprotnem primeru ne izključujejo referenduma.

Iz vrst koalicije bo vprašanje na predsednika vlade naslovila poslanke Levice Nataša Sukič, nanašalo pa se bo na vse bolj zaskrbljujoč razvoj dogodkov v Gazi, Zahodnem bregu in okupiranih ozemljih.

Dogajanje  v DZ  ob začetku redne seje  s poslanskimi vprašanji  ob 12:00 predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrski ekipi bomo v živo spremljali na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si.

COMMENTS

Wordpress (0)