Legendarni športni komentator Andrej Stare, med prenosom smučarskih skokov iz Kulma, doživel “duševno stisko” – TOPNEWS.si

Legendarni športni komentator Andrej Stare, med prenosom smučarskih skokov iz Kulma, doživel “duševno stisko”

Legendarni športni komentator Andrej Stare, med prenosom smučarskih skokov iz Kulma, doživel “duševno stisko”

Na našem portalu Topnews.si redko pišemo o športu in to raje prepuščamo specialistom, ki s športom zapolnijo četrtino ali pa skoraj tretjino programskega čas. svojih medijev. To je en razlog, drugi razlog pa je, da je fascinantno kako športni novinarji poročajo o dogodkih brez filtra, brez distance in navijajo za “svojo” reprezentanco ali za “naše” športnike in se pri tem spremenijo v navijače oziroma se razlika med njimi hitro zabriše. Andrej Stare je redka izjema legenda, ki zna pogosto  šport, ki zna bit  včasihzelo dolgočasen, recimo smučarski skoki, spremeniti v  dokaj  zanimiv.

Legendarnemu športnemu komentatorju se je med komentiranjem prenosa zapletal jezik. Na spletu so se pojavili razni komentarji in očitki, češ, da da naj ne   bi opravil strokovno nekateri z zelo izostrenim posluhom, pa so menda med komentiranjem slišali celo odpiranje pločevink.

 

https://twitter.com/mati_tereza/status/1751515695689478585

 

Zanimivi pa so komentarji na zapis o dogodku  v Slovenskih novicah: Andrej Rozman piše: “Stare je zakon za komentiranje. Moti pa nekatere vse pri nas. Sami papeži med papeži. Naj vrže kamen tisti, ki je brez greha”. “Res je da je že parkrat v svoji dolgoletni komentiral karieri okajen, ampak zame je še vedno legenda. Pri njem je vedno zabavno in strokovno, nikoli dolgčas. je živa enciklopedija športa. Je direkten, čustven, tudi navijaški. Pri nekaterih komentatorjih lahko zaspiš zraven, so dolgočasni pri njem si ti to ne more zgoditi. Napake pa ima vsak, v soboto je verjetno mislil, da tretje serije ne bo in je pač v tistih dveh urah malo pregloboko pogledal v kozarec, ampak mu oprostim, ker se vedno veselim ko on prenaša športne dogodke,” pa je zapisal Marko Bečan.

 

COMMENTS

Wordpress (0)