“Ima neka tajna veza” – Erika v Tarči tudi o domnevni “spregi” med Janševimi in SD-jevimi kadri pri nakupu “vroče robe,” ki se je bo morala država čimprej rešiti, z izgubo seveda – TOPNEWS.si

“Ima neka tajna veza” – Erika v Tarči tudi o domnevni “spregi” med Janševimi in SD-jevimi kadri pri nakupu “vroče robe,” ki se je bo morala država čimprej rešiti, z izgubo seveda

“Ima neka tajna veza” – Erika v Tarči tudi o domnevni “spregi” med Janševimi in SD-jevimi kadri pri nakupu “vroče robe,” ki se je bo morala država čimprej rešiti, z izgubo seveda

Vedno več pa je tudi strokovnih mnenj, ki kažejo, da bo prenova kupljene stavbe zahtevala izdatna proračunska sredstva. “Naša ocena je, da bo strošek pri kompletni sanaciji od 1500 do 2000 evrov, brez davka in aneksov,” je povedal Marko Novak, predsednik upravnega odbora Slovensko nepremičninsko združenje FIABCI Slovenija.

Takšna cena na kvadratni meter pomeni, da bi obnova 5000 kvadratnih metrov velike stavbe stala od 7,5 do 10 milijonov evrov. Skupaj s kupnino bi to zneslo od 15 do 18 milijonov evrov. “V kolikor  se bo izkazalo, da bo potrebna sanacija nekajkrat presegala ocenjene vrednosti s strani ministrstva za pravosodje, je seveda realna opcija, da se zaradi negospodarnosti tega nakupa na tej stavbi nič ne naredi in da se proda z izgubo, četudi tri do štiri milijone, samo , da se ne bi dodatna izguba v višini lahko tudi rečemo deset do 15 milijonov naredila ” je opozoril Novak v Tarči, kjer je voditeljica Erika Žnidaršič tokrat soočila sedanje  in nekdanji ministri: Matjaž Han (SD), Klemen Boštjančič (Svoboda), Luka Mesec (Levica), Jernej Vrtovec (NSi) in Aleš Hojs (SDS).

“Gospod Han je to afera SD-ja vlade ali tudi SDS-a”, je oddajo provokativno začela Erika Žnidaršič. “Meni je žal, da je do tega prišlo, jaz bom danes malo težje govoril o sami Dominiki Švarc Pipan in o njenih potezah, predvsem zato, ker vi veste, da  ima doma težave in da naj na nek način po moje v miru uredi svoje zadeve in jaz se ji iz tega mesta res iskreno izkažem sožalje. Moram reči, da se tukaj tudi pokaže SDS , da ni zaradi tega tudi vložil interpelacije. To moramo na nek način tudi cenit , tudi v politiki je malo človečnosti, kljub temu, da ne želimo in da včasih kažemo s prstom. Vem , da se bo jutri ali pa po zadevi, po pogrebu naredilo drugače , ampak malo človečnosti je tudi v politiki.”

 

Seveda ni bilo potrebno čakati na jutra, saj je Janez Janša že sinoči na družbenem omrežju X ponorel zaradi današnje naslovnice Mladine, kjer so zapisali: “V jutrišnji številki Mladine, ki bo pri prodajalcih časopisov in na spletu na voljo od petka, 26. januarja, dalje, preberite, kako so kadri, ki so se izkazali pod Janševo vlado, prevzeli ministrstvo za pravosodje in izpeljali nakup sporne sodne stavbe”.

A vrnimo se ki Tarči , kjer je barve SDS-a zastopal Aleš Hojs: ” Ja najprej bi seveda rekel, da to kar je gospod Han povedal drži. V naši stranki smo se iz pietetnih razlogov odločili, da za razliko od druge ministrice, v tem kratkem obdobju ne vlagamo interpelacij to drži… kar pa se tič sprege SDS-a in SD-ja..”
Erika Žnidaršič “No saj to sem g hotela vprašat , ker o tudi kadri  vaše stranke sodelovali, vi ste pa vložili interpelacijo v tej zadevi?
o je tako razjezilo Aleša Hojsa, da  si je najprej posodil izjavo zdravnika Erika Breclja, ki je prav tako nastopil v Tarči,  da je, po njegovi oceni SD “plenilska stranka”. Kot dokaz, da “sprega” med SD-jem in SDS-om ne drži, pa je za ilustracijo uporabil še dogodek pred volitvami, ko Dominika Švarc Pipan ni hotela dati roke Janezu Janši. “Kar se tiče ogovora med SDS in SD pa verjetno mislite na tisti dogovor, ki sta ga sklenila  gospod Janez Janša in gospa Švarc Pipan pred volitvami. Mislim, da je bilo srečanje v Grosupljem…”

Erika Žnidaršič : “Ne, ne gospod Hojs  … jaz sprašujem vas o dveh uradnikih na ministrstvu za pravosodje, ki st iz krogov vaše stranke., ki sta bila tui pomembna pri tem nakupu ”
“Ne ta dva uradnika nista bila v ničemer pomembna,” je vztrajal Hojs. “To st bila gospod Hojs vam jaz povem, ki sta hodila tudi na teren… Gospa Janja Hočevar, ki ste jo tamle kazali  je zgolj navadna uradnica  v ministrstvu za pravosodje in je zgolj likvidiral tisto, kar ji je bilo naročeno,” je Hočevarjevo branil Hojs,
“Gospod Starček je pa bi na terenu veste,  vas moram popraviti … Gospod Starček pa je bil na tem mestu in je večkrat opozarjal, po mojih informacijah, da je ta nakup neustrezen, netransparenten” je SDS-ove ljudi na pravosodju branil Hojs.

Hojs je kasneje na družbenem omrežju X obračunal še z generalnim sekretarjem stranke SD, kjer je zapisal: “Pravijo, da ja …. njihov glavni tajnik je pravi nepremičninski guru … z več lastniškimi stanovanji po Ljubljani. Glede na njegovo starost in dosedanje zaposlitve, sicer nihče ne ve od kod mu ? A v @strankaSD to znajo …”

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)