(VIDEO) Spregledano: Janković o Janševem zapisu, da je bila hišna preiskava “zrežirana” in teorijah zarote, po katerih naj bi jo “zahtevali Američani” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Spregledano: Janković o Janševem zapisu, da je bila hišna preiskava “zrežirana” in teorijah zarote, po katerih naj bi jo “zahtevali Američani”

(VIDEO) Spregledano: Janković o Janševem zapisu, da je bila hišna preiskava “zrežirana” in teorijah zarote, po katerih naj bi jo “zahtevali Američani”

Odmevna torkova hišna preiskava pri ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću in na na magistratu še vedno buri duhove. Župan Jankovič je včeraj na tiskovni konferenci in za 24ur Zvečer povedal, da “želijo nekateri zastrupiti dober odnos, ki ga ima s predsednikom vlade Robertom Golobom”, za katerega sicer meni, da bo dokončal svoj mandat. Čeprav so novinarji v torek in včeraj obširno poročali in povzemali tiskovno konferenco pa so najbolj zanimivi odgovori ostali spregledani. Sam pravi, da v teorije zarote ne verjame, čeprav je prst uperil v Janeza Janšo za katerega pravi, da mu ne bo nikoli odpustil hišne pri Miji Janković. Komentiral je tudi zanimivo naključje, da se je hišna preiskava zgodila na dan ko je v parlamentu začela delati preiskovalna komisija, ki je zaslišala predsednico Natašo Pirc Musar.

“Jaz v teorije zarot ne verjamem. Po moje čisto slučajno se je zgodilo, ker ta mastermind, ta “mastermind,” v tem primeru, ne more bit človek iz Murgel. To ne pričakujete, da bi on to zrežiral, se pravi zdaj moramo iskat drugega, z drugega konca, ampak jaz to ne verjamem. Zdaj  moramo vedeti, da ta sklep za preiskave temelji na preiskavah, ki se vodijo že leta 21. Od leta 21, ko je bil drug predsednik vlade to traja. Jaz sem vse hišne preiskave, kar se dotikajo Zorana Jankovića relativno dobro sprejel, sem pa povedal, ko so prišli k ženi v hišno preiskavo, da to pa zamerim in da jim ne bom odpustil. In to tudi, če gledate splet, ker je na spletu vse zabeleženo boste našli, takrat, ko se je to zgodilo, lansko leto.  V to absolutno ne verjamem, ker ne vem kdo bi imel takšno moč, pa ne vem v čem bi bil ta sklic. Preiskovalna komisija v državnem zboru je že dolgo napovedana, kdaj so začeli ali danes ali jutri ali včeraj prav vseena figa. Nič se ne spremeni. Jaz sem takrat povedal, pred kakšnim mesecem, če bom vabljen bom šel na preiskovalno komisijo in povedal, kaj si mislim in gotovo. Povedal sem tudi, kar sem poslušal včeraj, vse tri ne na njihovih zaslišanjih, kaj menim. Povedal sem tudi, da smo danes v pošiljanju sodbe predsednici države, ne da se opraviči , ampak da zadaj na podlagi novega dejstva lahko poda tudi drugo mnenje, češ ker obenem govori , da je tudi pravnica. V pravni državi velja zakonodaja in kaj bo naredila je pač njej prepuščeno. Kaj bo naredila je pač njej prepuščeno ampak zdaj se pač ne bo mogla izmikat na podlagi dejstev, ker je njen argument včeraj bil na tem: takrat je veljalo, da je sklep Arsa pravnomočen. Zdaj ga ni več, tako, da kaj bo naredila ne znam povedat. To, da bi pa nekdo zrežiral vse skupaj pa jaz ne vidim tega mogočneža”. 

Jankovič je v nadaljevanju komentiral tudi zapis Janez Janše na družbenem omrežju X:  “Vse je bilo pospravljeno in zloženo za nas…” Notranji vir iz preiskave.

“Ne dajva še enkrat, da bom zelo eksakten. Mi ni prav, da mi pridejo v dom, predvsem zaradi domačih, ampak sprejel sem tako, kot je treba. Opravili so, naredili zapisnik, sem ga podpisal brez pripomb in je stvar končana. Prav mi pa ni, če si kdo od vas želi hišno preiskavo naj se kar prijavi pa da boste videli. kako to zgleda. Ti nekdo pride tam zjutraj ob šestih, pozvoni in pol pride. Za tisto, kar sem prizadet sem pa rekel.  je bilo to lansko leto, ko so prišli ženi ne, in takrat sem  javno povedal, da tega pa Janezu Janši ne odpustim. In ta hišna preiskava, ki je bila včeraj, proces se je začel leta 21, ko je bil Janez Janša predsedniki vlade. Kaj je pa pisal na Twitterju, da me pozdravlja in da mi želi veliko zdravja ali kaj je napisal? Dogovorjeno z mano, da bo hišna preiskava pa sem jo pričakoval. Ta je še zame in za gospoda Voduška malo huda. Vprašajte se, kdo od vas bi jo pričakoval. Ne absolutno ne, ampak saj vi imate tudi to moč da dobite, vprašajte policijo, če je bila dogovorjena, da bo prišla v hišno preiskavo pa s kom je bila dogovorjena. Mogoče je pa kdo drug od zadaj. Jaz z tem nimam, ampak res lahko nekaj drugega ugibamo, kdo vse bi lahko bil od zadaj avtor te hišne preiskave. Dejte probat na tvit najdet, saj se tudi pri vas nekaj rola, kdo bi lahko bil od zadaj.  Po moje jih lahko dvoje moti, tiste, ki so avtorji neke črne režije pa črne magije ali pa teh črnih scen, bom rekel: Eno je to, da v mestni občini Ljubljana delamo predobro in da imamo izjemno dobre odnose z našimi direktorji, ki so izvrstni direktorji.  Še enkrat pravim najboljša storitev, ki je med nižjimi in ob tem skrbijo tudi za okolje in druga stvar, če mogoče to tudi verjamete, da ta dober odnos, ki ga imam s premierjem vlade probajo zastrupiti. Obe sta možni po informacijah, ki se rolajo med vami v tej sobi in med ostalimi, ki jih ni. Včeraj sem dobil tak dopis oziroma tak dopis približno, kaj se govori med novinarji.

Glede namigov, da naj bi za dogajanjem “stali Američani, zaradi njegovih poslovnih in osebnih odnosov s predsednikom Republike Srbske (RS) Miloradom Dodikom pa Janković odgovarja:  “Jaz svojih srečanj nikoli nisem skrival in tudi ne bom, tako sem vzgojen, tako tudi nastopam, tako probam vzgajat. Ampak očitno, če se to dogaja, kar zdaj gospod Vodušek razlaga ne. Potem pač neke službe pri nas konkretno Sova svojega dela ne opravlja dobro ne, če se lahko v to državo vpletajo tuje sile.
Če pa se jaz spomnim edinih tujih sil, ki so se vpletle v to državo so bile volitve 2011, ko se je ameriški ambasador gospod Mussomeli vtaknil in je bil tudi eden od avtorjev zakaj nisem bil predsednik vlade. Tega se menda spomnimo vsi ne. In tudi ko sva se poslavljala z gospodom Mussomelijem, ki me je povabil, da se to zaščiti, ko je šel sva si to povedala. eden drugemu Mogoče je bilo to tudi dobro za moje zdravje, da sem tu pa nisem tam. Saj pravim še enkrat se opravičujem, da sem še župan, ker bi imeli več za poročat o tujih silah, pa podzemnih silah v tej naši državi in tako naprej. Lahko me napadate, kot želite to je vaša pravica, pišete kar hočete to je tudi vaša pravica, če mi daste priliko da odgovorim na katerokoli vaše vprašanje, sem naredil doslej bom tudi naprej odgovoril. Kar se pa tega tiče, kar  pa je nedopustno, da se kdorkoli vtika v mojo družino. Tisi, ki ste nekaj čas že v medijih naredili ste veliko škodo moji družini”. 

COMMENTS

Wordpress (0)