(VIDEO) “Moj bivša, Tina Gaber mi je rekla, da boljšega, kot je Snežič, za odpiranje firm v tujini ni” : Trača – kot slovenska verzija “when shit hits the fan”ali “ko drek zadane ventilator” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Moj bivša, Tina Gaber mi je rekla, da boljšega, kot je Snežič, za odpiranje firm v tujini ni” : Trača – kot slovenska verzija “when shit hits the fan”ali “ko drek zadane ventilator”

(VIDEO) “Moj bivša, Tina Gaber mi je rekla, da boljšega, kot je Snežič, za odpiranje firm v tujini ni” : Trača – kot slovenska verzija “when shit hits the fan”ali “ko drek zadane ventilator”

Čeprav je bila sinočnja Trača namenjena predvsem financiranju  politike ter povezav  Snežičevo omrežje in SDS se je,  kot je običajno  glede na zasedbo,  v oddaji so sodelovali Soniboj Knežak (SD), Mojca Pašek Šetinc (nepovezana poslanka), Tamara Vonta (Svoboda), Žan Mahnič (SDS), Aleksander Reberšek (NSi) sprevrgla v vsesplošno obračunavanje v  slovensko verzijo “when shit hits the fan” ali “ko drek zadane ventilator” pade po vseh. Vse skupaj je potekalo v stilu pesmi Mi2 – Čista jeba. “To je čista jeba. Ko si hkrati čisto blizu.Pa tak daleč od vsega.Ko bi vedla.Ko bi znala.Tisto noč bi raje spala…”

Tokratna oddaja se je lotila Roka Snežiča oziroma ugotovitev preiskovalne komisije, ki je presikovala  Snežičevo omrežja, oziroma kot so jo poimenovali kritiki ” kriminalno združbo iz kroga Roka Snežiča,” v povezavi z največjo opozicijsko stranko Janševo SDS.

Roka Snežiča  je za Tarčo pojasnil svojo plat zgodbe. pojasnjeval, zakaj je njegova nekdanja žena, sicer delničarka Nove24TV, prejela 20 tisoč evrov od podjetja, povezanega s koncesionarjem za urejanje vodotoka Mure.

V središču je bila korespondenca med podjetnikom Izetom Rastoderjem in davčnim svetovalcem Rokom Snežičem. V torek je prepise sporočil, ki naj bi dokazovala, da je bil posredno državni Planet TV prodan Madžarom z osebnim posredovanjem Janeza Janše, objavil portal Necenzurirano. Objavljena so bila tudi domnevna dopisovanja med Snežičem in Janšo.

Snežič, ki je kor rečeno prav tako nastopil v oddaji,  se je branil tako, da je v zgodbo potegnil kot je dejal nekdanjo punco  Tino Gaber, ki je  partnerko premiera Roberta Goloba.

Pomoč domnevnega Snežičevega omrežja, povzeto po portalu MMC, so  poiskali tudi fantje, ki jih poznamo iz razvpite zgodbe milijonske nabave hitrih testov za covid v času Janševe vlade. Gre za Klemna Nicolettija in za Luko Laha, sicer nekdanjega člana podmladka SDS-a, ki sta ustvarila tako imenovano piramidno shemo po več državah – od Slovenije, Velike Britanije, celo do Nigerije. Šlo je za trženje nepremičnin pod imenom BeReal.

Snežič je to pojasnjeval tudi parlamentarni komisiji o financiranju SDS-a v prejšnjem sklicu državnega zbora, ki je potekala 27. januarja 2022. Spraševal je takratni poslanec Jani Möderndorfer. Takole je potekala izmenjava besed: Möderndorfer: “Ali poznate podjetje BeReal holding oziroma BeReal estate, d. d.?” Snežič: “Se ne spomnim.”
Möderndorfer: “Po naših informacijah in virih ste ravno vi predlagali ustanovitev podjetja v Veliki Britaniji. Če to drži, zakaj?” Snežič: “Mislim, da imate neke zelo smešne vire. Tako da mi je prav smešno to vaše vprašanje. Ampak se ne spomnim.” Möderndorfer: “Poznate gospoda Klemna Nicolettija?”
Snežič: “Samo to bom odgovoril. Vem, kdo je. Iz Maribora, ker sem tudi jaz. Ampak to so fantje – avioni, kamioni, instagrami –, jaz ne morem biti njihov prijatelj, zato ker nimam Instagrama, tako da že to vam dovolj pove. Hvala.”

Danes pa Snežič za Tarčo pravi: “Gospoda Nicolettija poznam bežno, predstavilo mi ga je celo njegovo takratno dekle, moja prijateljica Tina Gaber, ki je trenutno prva dama Slovenije. Tako da mislim, da bi to lahko njo vprašali. Ona je bila malo bolj povezana s temi posli in verjetno malo več ve kot jaz.”

Da je Nicolettija s Snežičem povezala prav Tina Gaber, je na tajnem zaslišanju leta 2021 povedal tudi Nicoletti. To zaslišanje je vse do danes ostalo v kleti parlamenta, v torek pa so ga videli tudi poslanci v državnem zboru.

Kratek izsek z zaslišanja:

Möderndorfer: “Kdo vam je priporočil Roka Snežiča?”
Nicoletti: “Moja bivša.”
Möderndorfer: “Kdo?”
Nicoletti: “Tina Gaber, ki mi je rekla, da boljšega, kot je Snežič, za odpiranje firm v tujini ni.”

In za kaj je pravzaprav šlo? Leta 2017 se je državljanka Bosne in Hercegovine, Jelena Sladojević, še ena od operativk v prej omenjeni domnevni kriminalni mreži – potem ko se je nanje za pomoč obrnil Nicoletti – pojavila kot ustanoviteljica dveh podjetij BeReal v Londonu in ljubljanske podružnice. Prokurist v Ljubljani je bil Nicoletti, ki pa je na tajnem zaslišanju povedal, da je bila v podjetju BeReal zaposlena tudi Tina Gaber. Ta je sicer nastopala v kar nekaj promocijskih posnetkih te piramidne sheme.

V BeRealu so nato ljudem prodajali naložbene pakete za od 500 do 28 tisoč evrov. Obljubljali so 45-odstotni donos. S čim? Z denarjem od naložb naj bi dolgoročno najeli stanovanja po evropskih in svetovnih prestolnicah, ki naj bi jih nato oddajali kratkoročno. Jasne lokacije teh stanovanj seveda nikoli niso bile znane. Obljubljali so še dodatni denar za vsakega, ki bi v naložbo pripeljal nove ljudi. Koliko denarja so ljudje vplačali v shemo, ni znano. Samo v slovensko podružnico se je v pol leta delovanja prelilo 42 tisočakov. Kam je šel ta denar, ni znano.

“Si želim, da me pokliče policija, da jim povem, da, prvič, piramid razen v Egiptu ne poznam, da v življenju nisem bil z nobenimi piramidami soočen, razen v Egiptu, in da mene neke piramidne sheme, verižne kompenzacije ne zanimajo. Z veseljem bom povedal, naj se obrnejo na gospo Tino Gaber ali pa mogoče na gospoda Nicoletija, če bosta kaj več znala povedati,” je zadevo komentiral Rok Snežič.

Nicoletti je nato leta 2019 v Bosni res ustanovil podjetje Pe-Ni Group, ki naj bi se ukvarjalo s posredovanjem delovne sile. Spletna stran podjetja je že ugasnila, zadnja objava na družbenih omrežjih je iz leta 2020, na omrežju LinkedIn pa je zapisano, da družba zaposluje od 200 do 500 ljudi. Mimogrede, sedež Nicolettijevega podjetja je na naslovu v Banjaluki, kjer ima svoje podjetje tudi Dijana Đuđić.

“Jaz v Bosni kaj delam … sem samo kot davčni svetovalec in ljudi, ki želijo odpreti podjetja, napotim na svoje odvetnike. V samo poslovanje podjetij, ki se odprejo v Bosni, se ne vtikujem,” je o tem dejal Snežič.

Se spomni, da sta Nicoletti in Gabrova odprla podjetje v Bosni? “Vem, da sta se o tem pogovarjala z mano, da bosta odprla, ampak koliko podjetij in kje sta odprla, pa ne vem,” je dejal Snežič.

Celotno zadevo z domnevno kriminalno družbo, piramidno shemo, vključno z informacijami o vlogi Tine Gaber, so poslanci v torek predali policiji in tožilstvu in obenem naznanili sume vseh kaznivih dejanj, ki so se pri tem pojavili.

COMMENTS

Wordpress (0)