(V ŽIVO) “Slovenija gre naprej” -Sprejem za nogometno reprezentanco po uvrstitvi na EP 2024 na  Kongresnem trgu – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Slovenija gre naprej” -Sprejem za nogometno reprezentanco po uvrstitvi na EP 2024 na  Kongresnem trgu

(V ŽIVO) “Slovenija gre naprej” -Sprejem za nogometno reprezentanco po uvrstitvi na EP 2024 na  Kongresnem trgu

Slavje po uvrstitvi Slovenije na evropsko nogometno prvenstvo prihodnje leto v Nemčiji se je nadaljevalo tudi dan po odmevni zmagi proti Kazahstanu. Slovenski nogometaši so se na sprejemu v Ljubljani družili z navijači in se jim zahvalili za podporo v uspešno zaključenih kvalifikacijah.

Na Kongresnem trgu se je v poznih popoldanskih urah v mokrem in mrzlem vremenu po ocenah pristojnih za varnost zbralo okoli dva tisoč ljudi. Ti so se še enkrat poklonili slovenski izbrani vrsti, ki si je včeraj priigrala četrti nastop na velikem turnirju v zgodovini samostojne države.

Zbrano množico so z udarnimi hiti, tudi znane navijaške himne, ogrevali glasbeniki Peter Lovšin, Vlado Kreslin, Grega Skočir in drugi, sledil pa je vrhunec dogodka s prihodom izbrane vrste. Da živijo svoje sanje in da so veseli, da jih lahko delijo z zvestimi navijači, je bilo slišati ob prihodu mož, ki jim je pod vodstvom selektorja Matjaža Keka uspel veliki met. “Vi ste moje ljudstvo. Brez vas ne bi bili, kjer smo. In jaz se že veselim, ko boste prišli v Nemčijo. In da, sladko bo,” je z odra navijače pozdravil s petimi zadetki prvi strelec Slovenije v kvalifikacijah Benjamin Šeško.

Ponedeljkovo tekmo je v korist Slovenije v 86. minuti odločil Benjamin Verbič, ki je na odru podoživel “laserski” strel v kazahstansko mrežo. “To so sanje vsakega nogometaša. Zabiti tako pomemben gol za reprezentanco in pred takšno množico, kot ste vi, je nekaj nepozabnega. Hvala vam,” je dejal.

Kot zadnji od igralcev pa je na oder prišel kapetan Jan Oblak in požel velik aplavz publike. “Vsi skupaj se vam zahvaljujemo za podporo, ne samo v teh kvalifikacijah, ampak tudi v preteklih letih. Verjamem, da bomo v Nemčiji dosegli dober rezultat,” je dejal čuvaj slovenske mreže.

Selektor Matjaž Kek je potrdil, da je bila pretekla noč na račun proslavljanja uspeha kratka. Obenem pa je nakazal, da misli že usmerja v Nemčijo. “Brez veze v Nemčijo ne gremo,” je ponovil napovedi reprezentančnega tabora, da ima Slovenija na euru večje ambicije, kot biti zgolj ena izmed nastopajočih reprezentanc.

Prvo uradno dejanje, ki čaka Slovenijo, je žreb skupinskega dela prvenstva, ta bo 2. decembra ob 18. uri v Hamburgu. Predsednik zveze Radenko Mijatović pa ne dvomi, da je Kek z mislimi že na pripravah.

“Priprave za evropsko prvenstvo se bodo začele tako rekoč takoj po žrebu, ko bomo izvedeli, kdo so naši tekmec. Ne dvomim, da je selektor o EP začel razmišljati že takoj po ponedeljkovi tekmi,” je o tem, kaj čaka Keka in njegove varovance dejal Mijatović.

Po nočnem slavju je il danes ob 16.uri sprejem za slovenske nogometaše  v središču Ljubljane, po uvrstitvi na EP 2024 na  Kongresnem trgu.

Sprejem bomo prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si.

COMMENTS

Wordpress (0)