Krave, KPK in nogomet: Kaj imajo skupnega odvzem krav, Janez Janša, Tina Gaber in sinočnje dogajanje na nogometnem igrišču v Stožicah? – TOPNEWS.si

Krave, KPK in nogomet: Kaj imajo skupnega odvzem krav, Janez Janša, Tina Gaber in sinočnje dogajanje na nogometnem igrišču v Stožicah?

Krave, KPK in nogomet: Kaj imajo skupnega odvzem krav, Janez Janša, Tina Gaber in sinočnje dogajanje na nogometnem igrišču v Stožicah?

Pozornost slovenske javnosti je bila sinoči koncentrirana na dogajanje v Stožice. Slovenska nogometna reprezentanca se je namreč uvrstila na evropsko prvenstvo naslednje leto v Nemčiji. Po zmagi nad Kazahstanom z 2:1 v zadnjem krogu kvalifikacij se je sinoči v Stožicah lahko začelo veliko slavje po četrti slovenski uvrstitvi na veliko tekmovanje po EP 2000, SP 2002 in SP 2010..

Ni šlo sicer povsem brez težav, za nekaj dramatičnosti so poskrbeli Kazahstanci z izenačenjem na 1:1, a sta nazadnje gola Benjamina Šeška in Benjamina Verbiča potrdila sedmo zmago v skupini H, kjer je Slovenija končala na drugem mestu. Slovenija bo tako četrtič nastopila na velikem tekmovanju. Doslej je pod vodstvom Srečka Katanca igrala na evropskem prvenstvu 2000 in svetovnem prvenstvu 2002, pod Kekovim vodstvom pa še na SP 2010.

Seveda je dogajanje na nogometnem igrišču zasenčilo tudi  politično dramo, kjer so bile včeraj v ospredju krave in odločitev KPK- ja, da uvede uvedla preiskavo zoper premierja. Janez Janša je na družbenem omrežju X takole povezal in komentiral dogajanje .

“Če TV slika ne laže, je danes na stadionu v Stožicah precej blata. Upajmo, da veterinarska inšpekcija in nevladniki prve dame ne gledajo tekme

Janez Janša je tako povezal dogajanje v Stožicah, kjer je namignil na vpletenost nevladnikov in Tine Gaber v  odvzemom krav. Tina Gaber je sicer na družbenem omrežju Facebook podprla Natalijo Nedeljko

IZJAVA ZA JAVNOST
Slovenske kmete in živinorejce je, zaradi enostranskega poročanja medijev in KGZ, močno razburil zadnji inšpekcijski odvzem 24-tih govedi na kmetiji v okolici Krškega. Omenjeno je bilo tudi, da je pri odvzemu sodelovalo tudi društvo oz. naša predsednica, kar sploh ni res, saj do trenutka odvzema, v društvu, za to sploh nihče ni vedel, društvo pa tudi ni podalo prijave. Zaradi neprofesionalnega poročanja medijev in KGZ, društvo in predsednica dobivamo grožnje , ki jih bomo predali Policiji.
Da bo širša slika malo bolj jasna. Na dan odvzema smo bili kontaktirani s strani inšpekcije s prošnjo, če jim lahko iz našega seznama kmetij, kjer imamo vnešene kmetije, ki so izkazale interes za sprejem inšpekcijsko odvzetih živali, lahko posredovali podatke, kar smo tudi storili. S temi kmetijami je ta dan kontaktirala inšpekcija in se sama dogovarjala, kdo in koliko živali lahko sprejme. Za eno govedo pa smo ponudili začasno nastanitev tudi v društvu. Osebno menim, da je bil odvzem živali upravičen in postopek korekten, saj je že lastnik živali medijem sam povedal, da je bil v preteklosti že večkrat obravnavan.
Žal, ne morem mimo dejstva, da se tako eminentna organizacija, kot je KGZ in vodja odbora za kmetijstvo, ga. Vida Čadonič Špelič, nista o tem pozanimala tudi pri inšpekciji, ampak so vsi enostransko poslušali navedbe lastnika. Še posebej presenečena sem nad ga. Čadonič Špelič, saj je , kot sama tako rada pove, bila kar 9 let na čelu takratnega VURS-a, pozna postopke in ve, da je inšpektor v postopku samostojen. Še posebej je zagovarjala, da se v njegov postopek ne sme nihče vmešavati, zato je prav, da se spomni, kako je bilo, ko se je sama vmešala v postopek inšpektorja v aferi Baričevič in zavrgla njegovo odločbo o uspavanju psov, ki so kasneje do smrti pogrizli dva človeka.
Vsekakor zadnji odvzem ni bil eden največjih v letošnjem letu, je pa odmeven zaradi neprofesionalnega odnosa poročanja medijev, izjave KGZ in vodje odbora za kmetijstvo, kar ima za posledico podpihovanje nasilja, sovraštva , grožnje in »strokovno« potrditev, da so to normalni pogoji za življenje živali na kmetijah.
S strani bralcev smo prejeli tudi nekaj fotografij živali in stanja na kmetiji, iz katerih je razvidno, da so bile živali omejene, da niso imele dostopa na travnik niti dostopa do in v hlev , da so živele v globokih fekalijah, ki povzročajo gnitje parkljev in kože, bolezni dihal, driske, da o telitvah v takšnem okolju ne govorimo.
Bi bila pa zelo vesela kakšne izjave Nacionalnega centra za dobrobit živali.

Janšev namig je razširil Bojan Požar, ki je odvzem krav povezal z kabinetom predsednika vlade Robertom Golobom.

Za dramatičnost dogajanja je včerja poskrbela KPK, ki  je zoper premierja Roberta Goloba uvedla preiskavo zaradi zaznanih sumov kršitve integritete v povezavi s prijavo o domnevnem nedovoljenem izvajanju pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in druge zaposlene na ministrstvu. KPK je o tem odločila v začetku novembra, danes pa s tem, kdo je obravnavana oseba, seznanila javnost.
Premier Robert Golob, ki že  je prejel obvestilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) o uvedbi postopka preiskave zaradi sumov kršitve integritete,  je preko svojega  kabineta sporočil, da bo PV Golob “v nadaljevanju predstavil vsa relevantna dejstva in s tem ovrgel vse sume”.

Nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar je očitke o političnih pritiskih na policijo komisiji naznanila decembra lani, ko je odstopila s funkcije notranje ministrice. O teh pritiskih je ponovno spregovorila na odmevnem zaslišanju pred preiskovalno komisijo DZ, ki preiskuje nedopustno politično vmešavanje v delo policije in drugih pristojnih državnih organov. Ponovno je izpostavila, da je bila deležna političnih pritiskov s strani predsednika vlade Roberta Goloba, ki so kasneje vodili do njenega odstopa.

COMMENTS

Wordpress (0)