(VIDEO) Vesna odhaja, prihaja Tina – “Vse predsednikove ženske” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Vesna odhaja, prihaja Tina – “Vse predsednikove ženske”

(VIDEO) Vesna odhaja, prihaja Tina – “Vse predsednikove ženske”

V predsedniški palači so včeraj, ob mednarodnem dnevu žensk 8. marcu, odprli fotografsko razstavo z naslovom Spoznajmo znanje in sposobnost v politiki. Fotografije, ki prikazujejo političarke brez ličil, po besedah Pirc Musar nosijo močno sporočilo z željo, da se družba osredotoči na dejanja, ki izhajajo iz vrednot, na njihove dosežke, in ne na zunanji izgled, ki ga diktirajo vsiljeni lepotni ideali.

A pustimo lepotne ideale in se posvetimo političnim idealom, ki so, še ne tako davno, bili skupni  predsedniku vlade Robertu Golobu in številnim udeleženkam  včerajšnjega dogodka, kjer je bila opazna eksplozivna zmes  velikega števila vplivnih političark, ki so bile tako rekoč v prvih vrstah z ramo ob rami ob predsedniku Gibanja Svoboda Robertu Golobu potem pa saj veste “revolucija žre svoje otroke”, tudi ženske.

Tako je je otvoritve fotografske razstave udeležila kandidatka Gibanja Svoboda  na predsedniških volitvah Marta Kos, pa nekdanja notranja ministrica in sedaj svetovalka predsednice države Nataše Pirc Musar Tatjana Bobnar, pa nekdanja poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek, ki o nekateri že imenujejo Tatjana Bobnar 2 pa seveda Urška Klakočar Zupančič, ki sicer ostaja predsednica državnega zbora, vendar je le za las preživela prvo čistko v Golobovi ekipi, izgubila mesto podpredsednice stranke in ostala predsednica DZ-ja, ki naj bi ga po takratnih scenarijih prevzel Matej Arčon.

Med vidnimi predstavnicami, ki so bile “prve žrtve” Gibanja je bila včeraj tudi Marta Kos kot  predstavnica nekdanje garniture ali po francosko Ancien Régime  – starega režima, ki pa jo mnogi še vedno omenjajo kot možno naslednico Roberta Goloba na vrhu vlade, čeprav si je kot vse kaže vplivni krog iz ozadja za čas tranzicije   že izbral Klemna Boštjančiča, pri čemer ni popolnoma jasno ali bi v primeru umika Goloba  vlado začasno  prevzel Boštjančič ali bodo iskali nekoga novega.

Marta Kos tako kot ostale udeleženke, raze Mojce Pašek Šetinc v predsedniški palači še ni hotela komentirati aktualnega dogajanja v Svobodi, češ da ga spremlja zgoj od daleč preko medijev v večernih Odmevih pa je dejala:  “Lahko tako kot vi ali naši gledalci povem samo to kar se vidi od zunaj. Od zunaj se vidijo trenja, o zunaj se vidijo negotovosti in od zunaj se vidi tudi to, da vlada ne dela tistega kar je obljubljala. Jas mislim , d ani vlade na svetu, ki ne bi imela znotraj tudi težav, težava pa postane takrat, ko se ta trenja ali nesoglasja in zdaj imamo nesoglasja v eni koalicijski partnerici in potem še me koalicijskimi partnerji tudi, ko pa to navzven prevlada in ko ljudje dobijo občutek , da se vlada ali pa politiki samo sami s sabo, takrat pa seveda se pojavi to kar ves čas poudarjam , da se mi zdi izjemnega pomena in bi morala vlada na tem delati, da ni več zaupanja, da vlada res dela tisto za kar je tam to pomeni v dobro svojih državljanov”. Ubijalska kritika res, lahko rečemo.

Urška Klakočar Zupančič je tako edina, ki je preživela leta nevarnega življenja  v Svobodi  od omenjene četverice vplivnih političark , ki so iz kroga Gibanja Svoboda politično preživele. Tudi najnovejša čistka v kabinetu predsednika vlade v so v glavnem na udaru ženske, saj smo prič pravemu kadrovskemu cunamiju , ki je  odnesel že tri ženske v  najožjem krogu Goloba.

Del širše Golobove čistke so tudi sekretarka za kulturo Kaja Širok, ki odhaja s koncem meseca. Svetovalka za gospodarstvo Saša Leban, na izhodnih vratih in selitvi v diplomacijo je sekretarka za strateško komuniciranje Melita Župevc.

Njeno vlogo vse bolj prevzema nekdanja Pahorjeva piarovka Petra Aršič, s čimer, kot se je včeraj neuradno šušljalo ob sprejemu v predsedniški palači svoj vpliv na Gregorčičevi širila  premierjeva partnerka Tina Gaber. Gabrova Tina Gaber, tako ni več samo klasična vplivnica, z obilo dih jemajočih fotografij na Instagramu, ampak postaja številka ena, kar se tiče medijske in drugačne strategija šefa vlade Roberta Goloba.

Če je bila v ozadju prvih čist žensk znotraj Golobovega kroga Vesna Vuković – ki so v Mladini nadeli neformalno poimenovali Berija po šefu Stlinovega zloglasnega NKVD -ja  pa sedaj na sceno stopa veliko bolj prefinjena in uglajena premierjeva partnerka Tina Gaber zagotavljajo viri iz Gibanja Svoboda.

Kadrovske rošade so neuradno del širšega načrta nove komunikacijske strategije, pri čemer so se na vladi posvetovali tudi s spletno vplivnico in svetovalko za družbena omrežja Samanto Cimerman. Pri poskusu dviga ratingov vlade pa bo bržkone sodeloval tudi minister za zamejce in slovence po svetu Matej Arčon, ki naj bi postal poleg ministra nekakšen !”glasnogovonik” vlade . “S predsednikom sva se precej pogovarjala tudi o tej temi. Da je bila na nek način ena od naših hib tudi komunikacija. Moje imenovanje je seveda odvisno tudi od predsednika in pustimo času čas. V tem trenutku sem minister za Slovence v zamejstvu in član vlade RS,” je  za  Pop  včeraj TV povedal Arčon.

COMMENTS

Wordpress (0)