(V ŽIVO) “Robert Golob na bolniški”: Zakaj je Golob vodenje vlade v času odsotnosti raje zaupal Mescu in ne Fajonovi? – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Robert Golob na bolniški”: Zakaj je Golob vodenje vlade v času odsotnosti raje zaupal Mescu in ne Fajonovi?

(V ŽIVO) “Robert Golob na bolniški”: Zakaj je Golob vodenje vlade v času odsotnosti raje zaupal Mescu in ne Fajonovi?

Iz urada predsednika vlade so sporočili, da bo moral premier prestati operacijo kile. Zaradi tega bo nekaj dni odsoten. Nadomeščal ga bo nekdanji koordinator Levice – Luka Mesec. Bolj kot sama vest o tem, da gre Golob “pod nož” je medije in politične analitike zaposlovalo dejstvo zakaj je Golob vodenje vlade zaupal Luki Mescu in ne Tanji  Fajon. V političnem zakulisju je že dolgo znano, da so v kabinetu predsednika vlade po Bobnarjevi zelo previdni v odnosu do Tanje Fajon in nobena skrivnost ni , da so predsednikovi možje skrajno previdni v odnosu do “ženskega dela” vladajoče koalicije., saj si ne želijo ponovitve primera Bobnar , ki še vedno maje vlado in predvsem predsednika vlade Roberta Goloba.

Najbolj se je odnos med se je previdnost v odnosih videla na zadnji skupni tiskovni konferenci, po sestanku koalicije, ko je bil predsednik vlade Robert Golob v glavnem obrnjen proti Fajonovi  in je pozorno spremljal vsako njeno besedo, medtem ko je manj pozornosti namenjal, kaj bo povedala koordinatorka Levice ministrica Asta Vrečko. Fajonova naj bi bila po nekaterih informacija iz zaprtega dela veliko bolj kritična do Goloba in njegovega stila vodenja vlade.

Čeprav smo lahko na odprti sceni spremljali kako je na poslanskih vprašanjih Golob obračunal z Me4scem in Levico se zdi, da se je Mesec potegnil nazaj in da sta hitro zgladila spor, kar je pred eno od sej vlade novinarjem potrdil tudi Luka Mesec. Medtem ko naši viri viri trdijo , da se Golob in Fajonova “iskreno sovražita ” in da med njima ni kemije in zaupanja.  To je verjetno glavni razlog, da se je Golob, medtem ko gre  na sicer rutinsko operacijo, ki pa kljub temu zahteva  anestezijo –  izraz izhaja iz grške besede za “izgubo občutka”,  raje odločil za Mesca kot za Fajonovo.

S svojo odločitvijo0 je sicer razočaral vodjo opozicije Janeza Janšo, ki je na družbenem omrežju X  sicer  predsedniku vlade Golobu  želele  uspešno operacijo. “Ob tem naj ne pozabi, da so UKC  dolgo časa iz ospredja in ozadja vodili Janez Zemljarič ter njegovi kadri. Hkrati upamo, da nas Luka Mesec v tem času ne bo izpisal iz Nata ter priključil Hamasu  in Palestini”.

Na kaj je meril Janša z besedami, da naj Golob  “ne pozabi, da so UKC  dolgo časa iz ospredja in ozadja vodili Janez Zemljarič ter njegovi kadri” seveda ni posebej pojasnil, dobesedno pa bi lahko razumeli, da ga skrbi , da se ne bi kaj “zakompliciralo”.  Morda pa se “boji”, da bi premier “zdravstvene težave”, po tem, ko Golobovi nasprotniki zahtevajo njegov odstop,  izkoristil za elegantni umik  “odstop s položaja” in bi Luka Mesec vlado vodil dlje, kot zgolj nekaj dni, do vrnitve predsednika vlade. Janšo upravičeno skrbi, da bi se spremenila politična konstelacija, saj bi  morebitna konsolidacija levo- sredinskega  bloka pred evropskimi in rednimi parlamentarnimi volitvami  zmanjšala možnosti njegove vrnitev na oblast.

“Jaz se bom v naslednjih dneh malo umaknil iz javnosti, tudi zaradi tega ker imam en manjši operacijski poseg, nič takega ni, gre za rutinsko operacijo, bom pa pod narkozo tako da, tudi zaradi tega ne bom mogel dajati izjav par dni,” je včeraj ob obisku v Snebarjah dejal Golob.  Golob sicer ne bi bil prvi politik, ki bi se umaknil zaradi “zdravstvenih težav”

Zato bo toliko bolj zanimivo , kaj bodo o tem povedali akterji pred in po današnji seji vlade, kar bomo sicer spremljali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si.

COMMENTS

Wordpress (0)