DZ na zahtevo koalicije o boju proti korupciji, opozicija zahtevo za sklic izredne seje “zaradi nekaterih spremenjenih okoliščin, povezanih z nezakonitimi migracijami,”umaknila – TOPNEWS.si

DZ na zahtevo koalicije o boju proti korupciji, opozicija zahtevo za sklic izredne seje “zaradi nekaterih spremenjenih okoliščin, povezanih z nezakonitimi migracijami,”umaknila

DZ na zahtevo koalicije o boju proti korupciji, opozicija zahtevo za sklic izredne seje “zaradi nekaterih spremenjenih okoliščin, povezanih z nezakonitimi migracijami,”umaknila

DZ bo na današnji izredni seji o boju proti korupciji, sklicani na zahtevo koalicijskih poslanskih skupin, obravnaval predlog priporočila, po katerem bi vlada v primeru ugotovljene potrebe pripravila predloge zakonodajnih sprememb za manj tveganj za korupcijo. Odbor DZ za pravosodje je predlog v sredo podprl brez glasu proti.

Glede na predlog, ki so ga podale koalicijske poslanske skupine, bi vlada zaradi porasta koruptivnih dejanj naredila natančno analizo zakonodaje in podzakonskih predpisov o preprečevanju korupcije in kaznovalno pravo.

Na podlagi ugotovitev naj bi po potrebi pripravila predloge zakonodajnih sprememb, ki bodo izboljšale učinkovitost ukrepov za omejitev tveganj za korupcijo, kazniva dejanja in druga neetična in nedovoljena ravnanja.

Hkrati naj bi vlada v najkrajšem možnem času predložila DZ predlog prenovljene resolucije o preprečevanju korupcije.

Dopolnila, ki so jih vložili v SDS, pa v sredo niso dobila zadostne podpore. V skladu z enim od njih bi vlada na področju nakupa medicinskega materiala znova uvedla sistem referenčnih cen, s čimer bi cene medicinskega materiala približali primerljivim v drugih državah EU.

Poslanci bi morali imeti danes še eno izredno sejo, na kateri bi na zahtevo poslanske skupine SDS razpravljali o predlogu priporočila vladi za ustavitev nezakonitih migracij, učinkovitejše ukrepe za zaščito meja Slovenije ter krepitev varnosti državljanov Slovenije.

Vendar pa je največja opozicijska poslanska skupina zahtevo za sklic izredne seje “zaradi nekaterih spremenjenih okoliščin, povezanih s to tematiko” umaknila. Za naslednje tedne so napovedali novo zahtevo z dodatnimi priporočili.

COMMENTS

Wordpress (0)