“Več in bolje delati” – Robert Golob po objavi Mediane o tem, da bodo “očitno morali delati še bolj trdo, da bodo povrnili zaupanje. In to je to” – TOPNEWS.si

“Več in bolje delati” – Robert Golob po objavi Mediane o tem, da bodo “očitno morali delati še bolj trdo, da bodo povrnili zaupanje. In to je to”

“Več in bolje delati” – Robert Golob po objavi Mediane o tem, da bodo “očitno morali delati še bolj trdo, da bodo povrnili zaupanje. In to je to”

 

Po objavi ankete, ki kaže strm padec podpore vladi in priljubljenosti premierja Roberta Goloba, slednji napoveduje, da bo vlada delala še bolj trdo in si povrnila zaupanje. S tem se strinjajo tudi v SD in Levici, a pričakujejo spremembe. Do vlade so še bolj kritični v opoziciji, prvak SDS Janez Janša je pozval k predčasnim volitvam.

Predsednik vlade, ki je po podatkih javnomnenjske raziskave, ki jo je za časnik Delo opravila Medina, na barometru priljubljenosti politikov zdrsnil s šestega na predzadnje, 19. mesto, je stanje komentiral na kratko. “Očitno bomo morali delati še bolj trdo, da bomo povrnili zaupanje. In to je to,” je za POP TV povedal Golob.

Koalicijske stranke so glede na odzive svojih poslancev padec pričakovale. Poslanec SD Soniboj Knežak je za POP TV povedal, da so pričakovanja velika in dodal, da pa je javnost na trenutno “vrtenje koles brez pravega učinka”, po njegovem mnenju, odregirala pravilno.

Vodja poslancev Levice Matej Tašner Vatovec je za POP TV povedal, da si po njegovem mnenju Slovenija zasluži več od trenutne koalicije. “Ampak predvsem to, da nam mogoče dajo še nekaj časa, da pokažemo, da znamo delati bistveno drugače, kot je to počela prejšnja vlada,” je še dodal.

Tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je za medije povedal, da je ocena trenutnega dela vlade signal, da je določene stvari treba spremeniti. Po njegovi oceni je do padca podpore prišlo zaradi nezadovoljstva ljudi z obljubami, ki jih vlada ni uresničila.

“Vse to se je zdaj nakopičilo, poleg tega pa na situacijo vplivajo tudi globalne razmere. Za stanje ni kriv samo predsednik vlade, kot želijo situacijo predstaviti nekateri. Vlada je kolektivni organ, kar pomeni, da smo za trenutno stanje krivi tudi ministri in poslanci,” je še povedal Han.

Medtem v opozicijski NSi menijo, da je vlada pogrnila “na celotni črti”. Poslanka NSi Iva Dimic namreč meni, da vladi ljudje enostavno ne zaupajo več, saj od reform ni nastalo praktično nič.

Tudi prvak SDS Janez Janša je na družbenem omrežju X zapisal, da Slovenija trenutno potrebuje strateško stabilizacijo notranjih razmer. Dodal je, da so edina demokratična pot do te rešitve čimprejšnje volitve. “Zaenkrat zgolj SDS razpolaga z ekipo, ki je sposobna že jutri brez dolgega uvajanja uspešno prevzeti odgovornost,” je še zapisal.

“Jaz mislim, da teh njegovih komentarjev ne moremo jemati resno, gre seveda za nekaj, kar počne kot prvak opozicije, se pravi, da ves čas skuša destabilizirati koalicijo. Ampak mislim, da to v tem trenutku ni v interesu države,” pa je v odzivu na zapis Janeza Janše za POP TV še povedal Vatovec.

Anketa, ki jo je Mediana opravila za Delo, kaže strmoglavljenje premierja Roberta Goloba na konec lestvice politikov. Takšnega padca do zdaj ni doživel še nihče, piše Delo. Število nezadostnih ocen, ki jih je prejel Golob, je bilo višje od nezadostnih ocen, ki jih je prejel predsednik SDS Janez Janša. Podpora pa je močno padla tudi Gibanju Svoboda.

Na vprašanje, katero stranko bi volili, če bi bile volitve jutri, jih je po podatkih ankete 22,2 odstotka odgovorilo, da bi bila to SDS (oktobra 23 odstotkov), Gibanje Svoboda pa bi jih volilo 14,4 odstotka (oktobra 18,8). Prav tako 53,8 odstotka vprašanih delo vlade ocenjuje kot negativno ali zelo negativno (oktobra 42,1), srednje njeno delo ocenjuje 26,6 odstotka vprašanih (oktobra 34,1), pozitivno ali zelo pozitivno pa 18,4 odstotka (oktobra 22).

COMMENTS

Wordpress (0)