(V ŽIVO) “Stanje v Republiki” – Po tem, ko so v Katedrali Svobode ustoličili “bando štirih”, bi Žiga Turk Roberta Goloba zamenjal z Urško Klakočar Zupančič – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Stanje v Republiki” – Po tem, ko so v Katedrali Svobode ustoličili “bando štirih”, bi Žiga Turk Roberta Goloba zamenjal z Urško Klakočar Zupančič

(V ŽIVO) “Stanje v Republiki” – Po tem, ko so v Katedrali Svobode ustoličili “bando štirih”, bi Žiga Turk Roberta Goloba zamenjal z Urško Klakočar Zupančič

Potem, ko so predstavniki Katedrale svobode Peter Jambrek, Dimitrij Rupel, Ernest Petrič in Tomaž Zalaznik so na včerajšnji novinarski konferenci predstavili svoj predlog krizne in reformne vlade, kandidati za predsednika vlade Janeza Janšo, Milana Kučana, Anžeta Logarja in Boruta Pahorja bodo danes sklicali konferenco z naslovom: “Stanje v Republiki”.

Da živimo v enoumju, sovražnosti in da Slovenija v aktualnih političnih razmerah izgublja svoj razvojni potencial, so se strinjali poslušalci razmišljanja dveh nekdanjih ustavnih sodnikov Petra Jambreka in Ernesta Petriča ter nekdanjega dolgoletnega zunanjega ministra Dimitrija Rupla in ministra v prvi in drugi Janševi vladi Žige Turka. Po tem, ko so v Katedrali Svobode ustoličili “bando štirih” (Kučana, Janšo Pahorja in Logarja) , bi Žiga Turk Roberta Goloba zamenjal z Urško Klakočar Zupančič Žiga Turk je zbrane presenetil s predlogom, “da vodenje vlade namesto Goloba prevzame predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič”.

Moje mnenje jem da je Gibanje Svoboda dobilo mandat za vodenje države za štiri leta. Ko sem bil majhen in smo šli v gostilno so rekli: Žiga ti si naroči kar si hočeš, ampak pojedel boš pa do konca. In sem se navadil, časi so bili še prejšnji in tudi danes ni dosti drugače, dunajski zrezek pa pomfri znajo povsod razmeroma dobro skuhat in je bila to varna odločitev.
In kar se tiče odločitve na prejšnjih volitvah jaz mislim, da morajo volivci zdaj to kar so si zaželeli tudi do konca pojest, ne le dobiti nekega odpustka po dveh letih in pol. Če so se odločili, da je treba Goloba zamenjat, jaz vidim samo eno legitimno zamenjavo, samo en obraz, ki se je pojavil v volilni kampanji poleg njega in se mi zdi, da bi bila legitimna predsednica vlade gospa Urška Klakočar Zupančič”.

“V tem primeru bi bila predsednica parlamenta gospa Tamara Vonta in potem bi imeli trio Musar, Klakočar in pa Vonta a čelu države. To bi bilo tudi za feministično zunanjo politiko odlično in bi bili nekaj posebnega tudi v evropskem, oziroma svetovnem merilu,” je zbrano družbo spravil v smeh Žiga Turk in dodal: “To bi bila oblast kakšnega si je ljudstvo zaželelo in v Sloveniji ima oblat ljudstvo, ne?. “Zdaj, če bi že ravno rekonstruirali vlado, potem bi bilo mogoče fer tudi kakšne druge resorje uredit tako, kot si glas javnosti, ali pa glas novinarjev, ali pa, kot se v to javnosti pojavlja, da so tisti, ki imajo najboljše ideje, ki jih je treba poslušat in kot jih vsi poslušajo, mislim, da bi zdravstvo moral prevzeti gospod Jaša Jenull, šolstvo in znanost gospa Tea Jarc, zunanje zadeve je velika konkurenca, ampak Aurelio Juri se bi mi zdel nekako primeren. Nedelo, različne vrste družine, socialne zadeve Nika Kovač, Luko Mesca bi dal na finance, okolje in prostor kakšne od mladih za podnebno pravičnost, kmetijstvo Tina Gaber, za stečajnega upravitelja ministrstva za obrambo bi predlagal Miho Kordiša. To se mi zdi, da bi bilo legitimno in demokratično glede na to, kar so ljudje volili. Vi se zdaj smejete, ampak glejte stvari so take. Robertu Golobu bi pa lahko ponudili mesto komisarja – evropskega po naslednjih evropskih volitvah. In mogoče je ta služba dovolj dobro plačan, da bi se on pustil prepričat, da bi prepustil svoje mesto Urški Klakočar. Tako, da do leta 2025 je treba nekako zdržati, si narediti ozimnico in podobne stvari, ampak te volitve leta 26 morajo biti pa potem plebiscit,” je med drugim dejal Turk.

Poglejmo še nekaj komentarjev pod video prenos konference Katedrale Svobode o stanju v Republiki:

@61vladimira
@61vladimira
pred 2 urama
“Moramo se dobit skupaj!” je rekel dr. Rupel /” Volilci pričakujemo od njih veliko koalicijo !” pa dr.Petrič in
“Food for thought” potrebujemo , hrano za misli .

 

Odgovori

@61vladimira
@61vladimira
pred 3 urami
dr. Žiga Turk o brcanju konzerve z rdečo zvezdo, enkrat z desno , večkrat z levo , medtem , ko nas drugi prehitevajo / Škoda, da je kamerman tako napeto poslušal , da je pozabil pokazati občinstvo , kako se hahlja ( zlasti ob predlogu vladne trojke Urška, Vonta, Musar ). Hudomušno , a vzbuja žalost, kot je rekel Dimitrij Rupel.

COMMENTS

Wordpress (0)