Erika Žnidaršič: “Ali stare sile že iščejo novega Goloba? Gospod Prebilič, ali so vas že poklicali?” – Franci Kek: “Ti, Erika, postavljaš Prebiliča” – TOPNEWS.si

Erika Žnidaršič: “Ali stare sile že iščejo novega Goloba? Gospod Prebilič, ali so vas že poklicali?” – Franci Kek: “Ti, Erika, postavljaš Prebiliča”

Erika Žnidaršič: “Ali stare sile že iščejo novega Goloba? Gospod Prebilič, ali so vas že poklicali?” – Franci Kek: “Ti, Erika, postavljaš Prebiliča”

Sinočnja Tarča v katero je voditeljica Erika Žnidaršič gostila Vladimirja Prebiliča, Erika Breclja, Ivana Simiča, Vesno Vuk Godino, Dejana Verčiča in Primoža Cirmana je obetala že zaradi sestave. Začnimo na koncu, kjer je Erika Žnidaršič postavila vprašanje kdo išče novega predsednika vlade.  Erika Žnidaršič: “Ali stare sile že iščejo novega Goloba? Gospod Prebilič, ali so vas že poklicali?” Tako kot so mediji navrgli PV Mira Cerarja, ko so mu več let dajali prostor in ga prosili za izjave, tako zdaj nastavljajo Prebiliča. Ti, Erika, postavljaš Prebiliča,”se je na omrežju X  razjezil Franci Kek.

 

 

Vrhunec oddaje se je vrtel okoli vprašanja kdo ruši Roberta Goloba oziroma kdo mu išče zamenjavo  ter ali so možne predčasne izredne  volitve. “Gospa Vuk Godina ali stare sile že iščejo novega naslednika Roberta Goloba in kdo so te stare sile po vašem mnenju,”  je zanimalo Eriko Žnidaršič? “To je vprašanje na katerega res ne morem odgovoriti, ker ne vem. Nimam nobenih informacij. Ampak mislim, da bi bilo pametno, da pač centri moči v Sloveniji iščejo novega predsednika alternativnega predsednika vlade, kdorkoli to že so,” odgovarja Vesna Vuk Godina.

“Gospod Verčič ali torej iščejo novega mandatarja,” je bila provokativna voditeljica.  “Po pravici povedano tega ne vem ali kdo išče novega mandatarja. Vsekakor bi nam prišel prav, ampak se strinjam, da z to koalicijo, v tej obliki konec koncev s temi poslanci vladati bi bilo zelo težko še posebej, ker je ta stranka, ko je zmagala na volitvah naredila en zelo nepremišljen obrat: “Namreč ljudje so volili proti Janezu Janši, za Roberta Goloba, ampak istočasno so volili tudi proti SAB-u in LMŠ-ju. In s tem ko so pravzaprav dobili te iste ljudi nazaj v vlado”.  Poznam, kar precej ljudi, ki pravijo: “Če bi jaz vedel, da bom dobil nazaj SAB pa LMŠ v vlado, potem seveda ne bi volil za Goloba. To je pravzaprav bila volilna prevara. Skratka cela ta srenja, ki je tukaj nastala je nestabilna že od vsega začetka in je bilo veliko vprašanje ali in kako bi bilo to mogoče stabilizirati. Robert Golob ni Janez Drnovšek, da bi bil sposoben združit takšne stranke, nima tudi neke vizije in smo v zelo nesrečni situaciji. Kolega Cirman je prej rekel, da smo prišli do neke normalizacije jaz mislim, da si to stanje v katerem je ta država je vse kaj prej kot normalno stanje. Smo v zelo turbulentnih časih. Imamo vlado lahkih obljub, ki se spreminjajo praktično čez noč in nihče več ne razume, kaj se dogaja. Zjutraj pogledaš družbena omrežja, časopise vzameš v roke in vsak dan si presenečen kaj se dogaja Konec koncev pokovka je še edino, kar nam ostane, sediš pred televizijo in gledaš to žajfnico, kako se ti odvija pred očmi in samo upaš, da ne bo šlo čisto vse v franže..,” tako Dejan Večič.

Gospod Cirman, kdo vodi vlado in kdo zdaj tudi išče naslednika Goloba? “Jaz bi samo rekel glede normalizacije, trenutno nismo, vsaj po vedenju , ki ga imamo, Urad za preprečevanja denarja ne vohuni za računi stotine državljanov, ki jih je zaznal kot neko grožnjo vladi…”Gospa  Pašek pa je prej omenjala te metode preverjanje telefonov, sumničenja in take zadeve? “V redu, ampak še enkrat pod Janezom Janšo, ne pozabimo tega, smo bili deležni sistematične zlorabe institucij, ki so bile pogosto zelo načete, nekatere celo uničene in seveda sedaj je nastal na levi sredini ta nek konflikt ali je z janšizmom mogoče opraviti tako, da ti ljudje , ki so v institucijah, te prakse nekako ostanejo in gremo tako kot je leva sredina vedno šla mimo ali ne. Jaz bi tu dodal samo še, kdo vodi vlado? Dejstvo je, seveda trenutno vodi vlado trenutno Robert Golob, dejstvo pa je, da smo priča trenutno velikemu spopadu na levi sredini, ki je povezan s policijo, ker so se pač stare strukture, ki so se tako lepo združile v aferi T6,  jih pač zanima kdo ima ključe od Doba, ne. In imamo neverjetno situacijo, kot na Hrvaškem, Milanović proti Plenkoviću, ampak , da se to dogaja vse na istem polu ne. In tu imamo zdaj neko dogajanje na katerem celo neke stvari iz obveščevalnih krogov, se pravi svetovalka predsednice republike govori o nekih informacijah iz obveščevalnih akcij, ki niso ne preverjene in očitno ne točne, ki jih potem šef Sova v javnosti zanika skratka ti neki konflikti so prišči že tako daleč, da ogrožajo dejansko tudi neko strukturo nacionalne varnosti države. In to je meni v bistvu vse skupaj je tako smešno, kajti v resnici je zadeva takšna da pač enostavno , Janez Janša je naučil vse nas: “Povej mi koliko poslancev imaš in tako dolgo boš vladal,” je zadevo povzel Primož Cirman.

Še najbolj kirurško natančna pa je bila analiza Erika Breclja, ki je zabil žebelj v krsto tistih, ki bi govorijo o izrednih volitvah: “Mislim, da  ni  potrebe po volitvah., tudi nič ne bodo spremenile. Pa tudi po mojem se tri četrtine poslancev boji volitev ne. Ta vlada bo šla naprej do koca, Levica se boji volitev, pač Golob, Golobu se ne spodobi, da zahteva volitve, SD pa je  tako v poslih , da tudi ne želijo sprememb. In to bo šlo do konca.” 

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)