(VIDEO) Ne kvantiteta ampak kvaliteta ali prevedeno v jezik koalicije: “Ne zmanjšanje števila ministrstev, ampak njihova boljša koordinacija” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ne kvantiteta ampak kvaliteta ali prevedeno v jezik koalicije: “Ne zmanjšanje števila ministrstev, ampak njihova boljša koordinacija”

(VIDEO) Ne kvantiteta ampak kvaliteta ali prevedeno v jezik koalicije: “Ne zmanjšanje števila ministrstev, ampak njihova boljša koordinacija”

Predsednik vlade Robert Golob je današnji pogovor vodstev koalicijskih strank označil kot konstruktiven, spoštljiv, mestoma tudi analitično kritičen. Skupni zaključek je bil, da koalicija ostaja enotna in trdna, je dejal. Pogovorili so se o prioritetah in večji učinkovitosti, o rekonstrukciji vlade pa po njegovih besedah danes niso govorili.

Kot je dejal Golob, so se pogovarjali, kako nadgraditi delovanje celotne koalicije in posredno tudi vlade, “da bomo še bolj uspešni, bolj učinkoviti in predvsem, da bodo ljudje na eni strani lahko živeli v bolj varni državi, na drugi strani pa tudi imeli bolj stabilne politične in predvidljive razmere”.

Cilji iz koalicijske pogodbe po zagotovilih predsednikov koalicijskih strank ostajajo nespremenjeni. A se obenem morajo hitro odzivati tudi na krizne razmere, na katere ne morejo vplivati, kot so vojna v Ukrajini, energetska kriza in poplave. Premier je prepričan, da se je na teh področjih vlada že izkazala za operativno in tudi uspešno. Danes pa so se pogovorili o tem, kako v takih razmerah še izboljšati delovanje koalicije in vlade.

Razprava o rekonstrukciji pa je po Golobovih besedah nekaj, kar bi prišlo na vrsto šele, če z vsemi drugimi izboljšavami ne bi uspeli. Po njegovih besedah gre dejansko za zadnji korak, ker je tudi najbolj dolgotrajen, saj zahteva spremembo zakona. Izpraznjena ministrska mesta bodo popolnjena v zakonskih rokih, najverjetneje do konca tega meseca, je pojasnil..

COMMENTS

Wordpress (0)