(VIDEO) “Vlado je treba podpret, ko rešuje probleme v Sloveniji”- Zoran Jankovič Golobu in koaliciji zabičal, da mora vztrajat, če ne … Bo sam posegel v državno politiko? – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Vlado je treba podpret, ko rešuje probleme v Sloveniji”- Zoran Jankovič Golobu in koaliciji zabičal, da mora vztrajat, če ne … Bo sam posegel v državno politiko?

(VIDEO) “Vlado je treba podpret, ko rešuje probleme v Sloveniji”- Zoran Jankovič Golobu in koaliciji zabičal, da mora vztrajat, če ne … Bo sam posegel v državno politiko?

Politični analitiki in novinarji te dni mrzlično iščejo posnetek govora Zorana Jankoviča na Žalah, kjer je  v nagovoru zbranim v spominskem parku borcev in talcev NOB na Žalah ob dnevu spomina na mrtve  dal nekaj “obveznih navodil” za Golobovo vlado in koalicijo.

“Treba je tudi podpret za take primere, da enostavno se te hiše rušijo na eni strani reke, potem je treba dovoliti, da se na drugi strani kmetijsko zemljišče spremeni v zazidljivo. Želim si, da bi bili ukrepi hitri, vendar ne morejo biti prehitri ker enostavno tukaj mora stroka prevladat in je treba tudi čestitat predsedniku vlade, ki je uspel z evropsko Evropsko Unijo nepovratnih

Sam si želim , da bi ta naša koalicija obstala, da bi se držala teh zvez, ki jih je dala in enostavno , da tudi znotraj koalicije pozabijo na prepire. Naj bo tudi vladi sporočilo, da mora vztrajati na tej solidarnosti, sodelovanju, tovarištvu- to kar so imeli naše partizanke in partizani in to je nekako črta, smer, ki vodi do lepega urejenega življenja v tej lepi deželi, “ je med drugim dejal Janković.

Sledila je analiza in različna interpretacija besed ljubljanskega župana, ki razvoja dogodkov ne misli, prepuščati naključju. Ena on  interpretacij je šle v smeri, da naj niti ne pomislijo na vdajo oziroma na to, da bi zapustili položajev. Druge interpretacije pa gredo v smeri, da bo Janković sam avtonomno posegel v državno politiko ali pa v primeru odstopa predsednika vlade inštaliral svojega kandidata.

ja

COMMENTS

Wordpress (0)