(VIDEO) “Femme fatale” usodne ženske za Roberta Goloba – Zgodba o tem, kako so “jeb…” Tatjano Bobnar in zakaj je Tina Heferle šefici kabineta Bobnarjeve, Vesni Drole sporočila, da je (Golob) “prasec, da laže in da morajo na to reagirati” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Femme fatale” usodne ženske za Roberta Goloba – Zgodba o tem, kako so “jeb…” Tatjano Bobnar in zakaj je Tina Heferle šefici kabineta Bobnarjeve, Vesni Drole sporočila, da je (Golob) “prasec, da laže in da morajo na to reagirati”

(VIDEO) “Femme fatale” usodne ženske za Roberta Goloba – Zgodba o tem, kako so “jeb…” Tatjano Bobnar in zakaj je Tina Heferle šefici kabineta Bobnarjeve, Vesni Drole sporočila, da je (Golob) “prasec, da laže in da morajo na to reagirati”

“Bistvo oblasti vključuje zlorabo” – Immanuel Kant.  Tako se začenja  napovednik  za  dansko nadaljevanko Borgen – Oblast: moč in slava”,” ki ji jo ob sobotah predvaja TV Slovenija.  Serija, kjer je v ospredju večno aktualna tema o boju za oblast in njeno ohranitev je nadaljevanje danske uspešnice, ki je kritike in gledalce navduševala med letoma 2010 in 2013, ko so spremljali zasebne in politične vzpone ter padce takratne predsednice vlade, zdaj 53-letne danske zunanje ministrice Birgitte Nyborg.

Priznam, nisem gledal vseh delov, ampak tisto, ker sem ujel pa je prava učna ura iz ozadja politike in na las  podobna tisti, ki jo je včeraj na nek način v državnem zboru izvedla  nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar.  Včeraj za Goloba ni bil dober dan, najprej ga je sesula Tatjan Bobnar,  potem pa je prišla  v javnost informacija portala N1, da je Golob predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič pozval k odstopu.  Poleg Bobnarjeve  bi lahko bila  seveda Urška Klakočar Zupančič “femme fatale” za Roberta Goloba in če je Golob politično preživel Bobnarjevo,  razkritij Urške Klakočar Zupančič v takšnem stilu, kot ga je včeraj izvedla Bobnarjeva, prav gotovo ne bi.

Kdo so  ‘femme fatale’ – usodna ženske? –  Po eni od interpretacij so  usodne ženske tiste, zaradi katerih moški izgubljajo glavo, težko dihajo in se v njihovi bližini močno potijo in naj bi bile za povrh tega še prave lepotice.  Dobro o tem kdo so “femme fatale” v slovenski  politiki,  seveda lahko razpravljamo, čeprav  se o okusih, kot pravijo,  ne debatira.

Tatjana Bobnar je včeraj pred preiskovalno komisijo DZ, ki preiskuje nedopustno politično vmešavanje v delo policije in drugih pristojnih državnih organov, v skoraj dvournem pričanju  razkrila vsebino pogovorov na katerih je, kot je dejala  predsednik vlade Robert Golob  je od nje zahteval nedopustna ravnanja.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1716467946136936935

“To, kar sva se midva z Golobom pogovarjala na teh sestankih, na teh pogovorih, kot sem vam jih opisovala, sem povedala in  tudi seveda z njimi sem seznanila svojo ekipo na MNZ, tako oba državna sekretarja, doktor Polono Mozetič, doktor Simono Zavratnik,  seveda vodjo kabineta gospod Vesno Drole,  njih lahko seveda ravno tako pokličete in tudi gospoda Boštjana Lindava.

Zakaj sem njemu povedala, da po vsej verjetnosti ne bo nikoli generalni direktor in sem mu tudi povedala, kaj predsednik vlade misli o njemu, da je torej izdal in da ni opravil naloge zato, ker mu nisem mogla, nisem hotela lagati v oči, svojemu sodelavcu, zato ker sva vedno iskreno sodelovala, strokovno sodelovala in ga nisem mogla zavajat, da morda  pa je še upanje , da bo postal kdaj generalni direktor policije, zato sem mu tudi povedala. Vedno znova pa sem mu povedala , da mu to pripovedujem zato, ker mu ne morem lagati in da so seveda kadrovske poteze znotraj policije izključno v pristojnosti njega  To sem povedala velikokrat mnogim ljudem In ko sem svoji ekipi na MNZ-ju  opisovala te pogovore. moram reči , da so bili vsi zelo šokirani , presenečeni .

Govorili so, da gre za sume hudih kaznivih dejanj. Gospa Tina Heferle, moja državna sekretarka  mi je torej večkrat rekla in tudi napisala, sporočila, torej sporočila mi je, da torej  nisem ravnala popolnoma nič narobe, da sem ravnala pravilno in zakonito. Torej priča, morebitna priča gospa Vesna Drole mi je povedala, da jo je  gospa Tina Heferle  državna sekretarka pozvala, da če me bodo, tako je ona meni sporočila, zato se opravičujem, tako jebali, kot se je dogajalo v medijih, naj grem s polno zgodbo ven tudi jaz in ko je  7.  decembra bil objavljen odgovor kabineta predsednika vlade, da to, kar je Lindav napisal v pismu ne drži, mi je gospa Vesna Drole povedala,  da ji je gospa Tina Heferle sporočila , da je prasec, da laže in da moramo na to reagirat.

Tako, da me je pravzaprav zelo presenetil njena reakcija, oziroma njeno stališče, ki naj bi bilo potem sporočeno gospodu predsedniku vlade, Ravno tako tudi gospod državni sekretar Branko Lobnikar je, ko smo se pogovarjali o tem kaj pravzaprav od mene predsednik vlade zahteva in kaj pričakuje, je pač komentiral , da delamo zelo dobro. ampak da imamo na drugi strani nekoga, ki svet vidi popolnoma drugače in da tudi č naredimo obredni harakiri, bo on pač vedno tumbal svoje in da on kot tak predsednik vlade ne uživa več njegovega zaupanja. Vemo pa da je potem seveda čez kakšen dan stopil pred kamere in povedal , da to kar je v tem pismu, seveda da ne gre za politični pritisk”.

https://twitter.com/Voranc5/status/1716513867105243212

COMMENTS

Wordpress (0)