SDS odgovarja na razkritja POP TV-ja o Snežičevem “odpiranju vrat” preko znanstva z Janšo – Ne maram butlov (Boris Tomašič) pa bo nocoj, za “payback,” predvajal “izpoved žvižgača o Golobovih podkupninah na Balkanu” – TOPNEWS.si

SDS odgovarja na razkritja POP TV-ja o Snežičevem “odpiranju vrat” preko znanstva z Janšo – Ne maram butlov (Boris Tomašič) pa bo nocoj, za “payback,” predvajal “izpoved žvižgača o Golobovih podkupninah na Balkanu”

SDS odgovarja na razkritja POP TV-ja o Snežičevem “odpiranju vrat” preko znanstva z Janšo – Ne maram butlov (Boris Tomašič) pa bo nocoj, za “payback,” predvajal “izpoved žvižgača o Golobovih podkupninah na Balkanu”

Po šokantnih razkritjih 24ur Fokus kako Rok Snežič “odpira vrata v Dars” se je že sinoči na omrežju X oglasila stranka SDS, ki je demantirala razkritja, da naj bi Rok Snežič  90.000 evrov predal stranki,  v zameno za posle na Darsu.

SDS so zavrnili navedbe, da naj bi davčni svetovalec Rok Snežič zanje pridobival sredstva, med drugim s podkupninami, ki naj bi jih Snežič po poročanju POP TV prejemal pri posredovanju za pridobitev poslov Darsa. “Rok Snežič ni nikoli pridobival sredstev za stranko SDS,” so sinočina družbenem omrežju X zapisali v stranki.

“Rok Snežič ni nikoli pridobival sredstev za stranko SDS. Ob tem dodajamo, da če bi novinarka to želela preveriti, bi odgovor tudi dobila. V stranki SDS namreč nismo prejeli novinarskega vprašanja na omenjeno temo, zgolj prošnjo za intervju predsednika SDS. Janezom Janšo o poznanstvu z Rokom Snežičem. Intervju smo zavrnili, saj o temi “Rok Snežič” ni dodati ničesar, kar še ne bi bilo odgovorjeno. Novinarki je bilo predlagano, da morebitna dodatna vprašanja posreduje pisno in bi nanje tudi prejela odgovore. Tega ni storila,” so zapisali v SDS-u.

Na Omrežju X se je danes oglasil tudi Janez Janša, ki je retvital napoved  za nocojšnjo edicijo oddaje Kdo vam laže Borisa Tomašiča, ki bo kot reklamirajo “ekskluzivno gostil žvižgača iz Bosne in Hercegovine, ki je potrdil 15-odstotno podkupnino Robertu Golobu, ko je ta vodil Gen-I.”

POP TV je v nedeljo objavil posnetek, v katerem Snežič prejema 5000 evrov. Kot jim je povedal žvižgač, naj bi šlo za podkupnino za posel z Darsom. Snežič naj bi žvižgaču dejal, da ima na Darsu “kompletno oblast nad posli”, in sicer prek treh ljudi, med drugim predsednika uprave in nekdanjega podpredsednika NSi Valentina Hajdinjaka.

Žvižgač je zatrdil, da je bila podkupnina potrebna, če si želel delati za Dars, sicer da si bil izločen. “Rok Snežič je po celi Sloveniji iskal takšne kombinacije, da bi dobil denar za stranko,” je navedel. Na vprašanje, ali je Snežič govoril, da je to denar za stranko SDS Janeza Janše, ki je bil v času posnete finančne transakcije premier, je odgovoril pritrdilno. Navedbe so v SDS danes zavrnili prek družbenega omrežja X in med drugim zapisali, da bi novinarka, če bi to preverila, odgovor tudi dobila.

 

Snežič se po poročanju 24ur.com  preživlja tudi z lobističnimi posli. Komisija za preprečevanje korupcije ga je v register lobistov vpisala lani. “Kot lobist poznam ogromno ljudi, res ogromno, dnevno imam 10, 20 klicev, ne bi pa želel govoriti, koga poznam, ker ni korektno do mojih strank in do ljudi, ki pri meni naročajo lobiranje.” Lobira lahko na področju medijev, energetike, gospodarskih zadev, informacijske družbe, obdavčenja, podjetništva, pravosodja in notranjih zadev, prometa, proračuna, regionalne politike, zunanje trgovine in športa.

Kakšen vpliv ima Snežič v državnih podjetjih? Je odgovor jasen s plakata, ki ga je Snežič letos postavil ob štajerski avtocesti? Na plakatu je bila njegova fotografija, ob njej pa napis “Ddr. Rok Snežič odpira vsa vrata.” Ob strani so našteta štiri podjetja, in sicer Dars, Luka Koper, SDH in SiDG. Plakate je kot fizična oseba Snežič naročil in plačal pri podjetju Amicus.

Ali to pomeni, da ima Snežič vpliv v omejenih podjetjih? Snežič zanika, da bi imel vpliv na Darsu. “Nikjer ni bilo zapisano Dars, d. d. Dars je mednarodno podjetje iz Londona, ki se ukvarja s popravilom avionov in jaz sem mislil na to podjetje, ne na Dars d. d. Na jumbo plakatu je pisalo Rok Snežič odpira vrata, nikjer ni pisalo lobira. To pomeni, da lahko, kjer koli v Sloveniji, odpiram vsa vrata, ki so v javnih prostorih. Nikjer pa nisem napisal, da lobiram na Darsu,” pojasnjuje Snežič za 24ur.com.

COMMENTS

Wordpress (0)