“To je podpornik teroristov” – Matej Tašner Vatovec Janezu Janši pojasnjuje, “da ni terorist,” ker podpira Palestince – TOPNEWS.si

“To je podpornik teroristov” – Matej Tašner Vatovec Janezu Janši pojasnjuje, “da ni terorist,” ker podpira Palestince

“To je podpornik teroristov” – Matej Tašner Vatovec Janezu Janši pojasnjuje, “da ni terorist,” ker podpira Palestince

“To je podpornik teroristov Matej T. Vatovec iz vladne koalicije slovenske Slovenija. Izrael napaden,” je na omrežju X zapisal vodja opozicijske SDS Janez Janša, ker si je  zaradi eskacije k9onflikta med Izraelci in Palestinci na svojem profilu dodal palestinsko zastavo.

https://twitter.com/LukaPozarsek/status/1710788994168930461

Čeprav je odstopila, so nasprotniki Sanje Ajanović Hovnik na plano “potegnili” njen Twitter profil iz leta 2021.

 

https://twitter.com/Matej_T_Vatovec/status/1710625352240763015

“Stopnjevanje konflikta med Palestino in Izraelom ne bo prineslo rešitve spora med državama, ki traja vse od leta 1967, ko je Izrael z vojsko okupiral in koloniziral palestinska ozemlja. Vse od takrat je Izrael izvajal sistematično politiko drobljenja palestinskih ozemelj, gradnje naselbin na okupiranih območjih, teror nad Palestinci in zanikal pravice beguncev, da se kdaj vrnejo na svoje domove. Z drugimi besedami – Izrael izvaja apartheid.

Palestinsko-izraelski konflikt se v zadnjega pol stoletja ni premaknil nikamor, svet pa je mižal. Znal je obsoditi napade Palestine, ne pa Izraela. In tudi zato nikoli ni kazalo, da bi bila rešitev na obzorju. Danes tudi Slovenija ponavlja to napako. V Levici smo vsa ta leta vztrajno opozarjali na razsežnost izraelske okupacije, apartheid nad Palestinci v njihovi domovini ter ostale kršitve Ženevskih konvencij in resolucij ZN. Vedno smo bili na stališču, da mora biti vsaka okupacija obsojena, vsak zločin pa preprečen.

Tudi danes ob napadih palestinskih milic na Izrael obsojamo uporabo orožja, ki je uperjeno zoper civilno prebivalstvo. Obenem pa opozarjamo, da nobena vojna ne bo prinesla rešitve, ampak bo samo poglobila konflikt, katerega posledica bo še več mrtvih in razdejanje za oboje.

Svetovni voditelji morajo čimprej reagirati in zastaviti svoje ime za prekinitev ognja in začetek novih mirovnih pogajanj. Edini način, ki bo to pot začel, je priznanje Palestine – dolg, ki ga ima tudi Slovenija, predvsem v luči svoje zgodovine.”

Pojasnilo Tašner vatovca pa očitno ni zadovoljilo Mojce Škrinjar, ki je zapisala: “Gospod Vatovec. Vaša izjava vas enači s teroristi. Zdaj se pa odločite, kam sodite”.

https://twitter.com/spagetyuse/status/1710697255567593957

COMMENTS

Wordpress (0)