Kaj bi se “nerodni” Trump lahko naučil od Jankovića in zakaj sodba proti Trumpu “diši” po sodni preiskavi zoper Janeza Janšo v primeru Trenta? – TOPNEWS.si

Kaj bi se “nerodni” Trump lahko naučil od Jankovića in zakaj sodba proti Trumpu “diši” po sodni preiskavi zoper Janeza Janšo v primeru Trenta?

Kaj bi se “nerodni” Trump lahko naučil od Jankovića in zakaj sodba proti Trumpu “diši” po sodni preiskavi zoper Janeza Janšo v primeru Trenta?

V sodbi v zvezi s primerom goljufije proti nekdanjemu predsedniku Donaldu Trumpu, njegovim sinovom in organizaciji Trump Organization  je v torek  sodnik Arthur Engoron ugotovil, da so precenili več Trumpovih nepremičnin, vključno z njegovim klubskim letoviščem v zvezni državi Sunshine State.

Zapisal je, da medtem ko je ocenjevalec okrožja Palm Beach tržno vrednost Mar-a-Laga ocenil na med 18 in 27,6 milijona dolarjev, jo je Trump v vlogah ocenil med 426,5 in 612,1 milijona dolarjev – “precenjenost za vsaj 2300 odstotkov.” ”

Newjorški sodnik je še pred samim sojenjem proti Trump Organization (Trumpova organizacija) izjavil, da je neizpodbitno dejstvo, da so
trumpovci (Donald in sinova Erick in Donald mlajši) napihovali vrednost premoženja “Organizacije”, da bi se pred bankirji in zavarovalničarji pokazali v lepši luči in lažje dobili kredite.

Poleg tega tožilec Alvin Bragg bivšega predsednika Trumpa in sinova dolži, da so za potrebe plačevanja davkov lažno zmanjševali premoženje, da bi plačali manj ali nič davkov.

 

 

 

Newjorški sodnik je  namreč  še pred glavnim sojenjem proti Trump Organization (Trumpova organizacija) podal delno razsodbo, da so trumpovci (Donald in sinova Erick in Donald mlajši) napihovali vrednost premoženja “Organizacije”, da bi se pred bankirji in zavarovalničarji pokazali v lepši luči in lažje dobili kredite. Poleg tega tožilstvo bivšega predsednika Trumpa in sinova še dolži, da so za potrebe plačevanja davkov lažno zmanjševali premoženje, da bi plačali manj ali nič davkov.
Če jih sodišče spozna za krive, in glede na neizpodbojno dokumentacijo, se temu ne morejo izogniti, bodo plačali astronomske finačne kazni. Tožilstvo zahteva “samo” 250 milijonov dolarjev kazni, a končno vsoto bo določil sodnik. Finančni in pravni eskperti ocenjujejo, da bi lahko ta kazen narasla do 600 milijonov dolarjev!?
No, v že v omenjeni predhodni sodbi, je sodnik ugotovil napihovanje premoženja in zarad tega Trump Organiztion ne bo več smela poslovati v državi New York! S to delno razsobo jim je sodnik vzel vsa dovoljenja za delo v tej zvezni državi. Ker gre za civilno tožbo jim sicer ne grozi zapor, jim pa grozi skorajda neizbežna poslovna smrt! Seveda se bo Trump s sinovoma temu upiral z vsemi mogočimi pravnimi triki, a konec njihovega poslovanja v New Yorku je neizbežen!

Newyorški sodnik je tako  s sodbo  zadal velik udarec poslovnemu imperiju nekdanjega predsednika Donalda Trumpa, kar bi lahko povzročilo, kar nekateri imenujejo “smrtna kazen podjetij”.

Sodnik Arthur Engoron je v torek razsodil, da je Trump odgovoren za goljufijo, medtem ko je delno ugodil predlogu generalne državne tožilke New Yorka Letitie James za razsodbo po hitrem postopku v njeni tožbi proti nekdanjemu predsedniku v višini 250 milijonov dolarjev. Trumpov predlog za kratkotrajno razrešitev je bil zavrnjen, člani njegove pravne ekipe pa so bili deležni sankcij.

Engoron je odredil tudi preklic poslovnih licenc za The Trump Organisation in več drugih subjektov v New Yorku, povezanih z bivšim predsednikom, kar je dejansko ohromilo ali končalo njihovo zmožnost delovanja v državi. Sodnik je nato odredil, naj stranke priporočijo neodvisne stečajne upravitelje za nadzor razpustitve podjetij.

Najbolj bode v oči povečevanje vrednosti Trumpovega luksuznega in večnadstropnega stanovanja v New Yorku, v Trumpovem stolpu (Trump Tower). Ti lažni kljukci so njegovo vrednost povečali tako, da so ga iz 1000 kvadratnih metrov povečali kar na 3000!? Ocenili so ga, tako napihnjenega, na najmanj 200 milijonov dolarjev! Takšna prevara je seveda vidna iz aviona.

Tu bi veliko bolje naredili, tega bi se lahko “trumpovci” naučili pri županu Zoranu Jankoviču in direktorju Energetike Hrvoju Draškoviču, ki sta kupnino za energetsko postajo v Stožicah plačala ne po kvadratnem, ampak po kubičnem metru, kar je inovacija brez primeru v “nepremičninsko-odkupni” ekonomski zgodovini!

Torej je, ta “nepremičninska” kubatura, vsaj nekaj, kar bi lahko ameriški poslovneži oz. Trump in sinova preplonkali v “balkanskem” delu
Slovenije! Pa še domovina tretje Trumpove žene Melanie (dekliško Melanije Knavs), bi jim vsaj še enkrat prišla prav, potem, ko je iz naših
logov Trump že dobil (zaenkrat) zadnjo življensko sopotnico, sinova pa prelepo mačeho!

Trump in njegovi sinovi so se nezaupljivo odzvali na sodbo, ki je ukazala, da se nekatere Trumpove poslovne licence v New Yorku zaradi dolgoletne goljufije prekličejo in da je treba podjetja, ki imajo v lasti njegove nepremičnine, predati neodvisnim stečajnim upraviteljem.

V izjavi na svoji platformi Truth Social je Trump razsodbo opisal kot “radikalen napad”, ki je bil politično motiviran – kar je rekel o vseh primerih proti njemu – in dodal: “Ta demokratski operativec je na primer cenil mar- a-Lago, najbolj spektakularna in dragocena nepremičnina v Palm Beachu na Floridi, vredna le 18 milijonov dolarjev, v resnici pa bi lahko bila vredna skoraj 100-krat toliko.”

“V poskusu, da bi uničil mojega očeta in ga vrgel iz New Yorka, je sodnik pravkar odločil, da je Mar-a-Lago v Palm Beachu na Floridi vreden le približno [sic] ’18 milijonov dolarjev’ … Mar-a “Špekulira se, da je Lago vreden [sic] več kot milijardo dolarjev,” je Eric Trump , drugi najstarejši sin nekdanjega predsednika, zapisal v objavi X, prej Twitterju .

Drugje je delil sezname za druge hiše na trgu v Palm Beachu, s cenami med 38,9 milijona dolarjev in 59,9 milijona dolarjev, čeprav so bile na videz veliko nižje od Mar-a-Laga.

Na družbenih omrežjih se sicer porajajo vprašanja o vrednosti rezidence Donalda Trumpa v Mar-a-Lagu na Floridi, potem ko je newyorški sodnik dejal, da je precej nižja od vrednosti, ki jo zahteva predsedniški lastnik posesti. In zakaj sodba proti Trumpu “diši” po sodni preiskavi zoper Janeza Janšo v primeru Trenta? Ker se je na družbenih omrežjih sprožil pravi plaz različnih mnenj o vrednosti tržno vrednost nepremičnine  Mar-a-Laga v Palm Beachu, ki jo je Donald Trump kupil za 10 milijonov dolarjev, sedaj pa naj bi bila po ocenah njegovih privržencev vredna milijardo dolarjev, kaj milijardo, dve milijardi dolarjev.

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)