Boris Johnson: “Drugo svetovno vojno sta dobila Zahod in Ukrajina” – Kako polemike o krivdi za vojno v Ukrajini razdirajo družinske odnose in kurijo možgane? – TOPNEWS.si

Boris Johnson: “Drugo svetovno vojno sta dobila Zahod in Ukrajina” – Kako polemike o krivdi za vojno v Ukrajini razdirajo družinske odnose in kurijo možgane?

Boris Johnson: “Drugo svetovno vojno sta dobila Zahod in Ukrajina” – Kako polemike o krivdi za vojno v Ukrajini razdirajo družinske odnose in kurijo možgane?

“Danes sem spet imel zanimivo debato s tastom, ki mu je komunizem povsem skuril možgane. Pravi, da so Američani krivi za vojno v Ukrajini. Pa mu rečem, seveda Joe Biden, ampak ta je pa vaš, levičar. Potem je pa prišlo do izpada: Joe Biden ni levičar, demokrati niso levičarji. S tabo se ne grem več, mu rečem in zaključim debato,” je na Twitterju zapisal Ciril Jenko, ki je sicer eden bolj zagretih tviterašev, ki sicer sicer ne skriva simpatij  do Janševe SDS.

“Pri meni je obratno, zet je na strani tvojega tasta,” mu odgovarja uporabnik Twitter profila Janchi.  Gre za zanimivo  ilustracijo stanja duha, kjer je vojn sicer tema rednih debat ob šanku, v družinah in na družbenih omrežjih.  Gre za predsodke, politične opredelitve, skratka vojna v Ukrajini je polna čustev in prehaja v mejo iracionalnega.

Če so polemike za šankom in za štirimi stenami, ter na družbenih omrežjih še nekako razumljive, čeprav v sfei iracionanelga, pa je nekoliko presenetljiva revizija, ki jo je naredil nekdanji  britanski premier Boris Johnson,  ki je izjavil da je drugosvetovno vojno dobil “Zahod in Ukrajina”.

COMMENTS

Wordpress (0)