VIDEO: Škandal! Bančniki zahtevali umik posnetkov včerajšnjega srečanja z Golobom – celo preko informacijske pooblaščenke. zaradi domnevno nezakonitega snemanja – TOPNEWS.si

VIDEO: Škandal! Bančniki zahtevali umik posnetkov včerajšnjega srečanja z Golobom – celo preko informacijske pooblaščenke. zaradi domnevno nezakonitega snemanja

VIDEO: Škandal!  Bančniki zahtevali umik posnetkov včerajšnjega srečanja z Golobom  – celo preko informacijske pooblaščenke. zaradi domnevno nezakonitega snemanja

Včerajšnje srečanje med  predstavniki bank in zavarovalnic in ekipo predsednika vlade Roberta Goloba je bil že v samem začetku precej konspirativne narave  saj so dostop do sejne dvorane na Gregorčičevi 27 imeli le uradni fotografi in snemalci vlade.

Medtem, ko so dosedanja srečanja predsednika vlade Roberta Goloba z različnimi akterji, ki so na tak ali drugačen način vpleteni v sanacijo posledic poplav, imela običajni foto termin in izjave po koncu srečanja, je bilo tokrat že v samem štartu drugače, saj po naših informacijah udeleženci sestanka naj ne bi želeli prisotnosti medijev, oziroma snemalcev in fotografov.

Do tu vse lepo in prav. Zapletlo pa se je, ko so uradni snemalci vlade posneli kratek video seasons in ga objavila na uradni strani Ukoma, ki je namenjen shranjevanju video arhiva. POP TV-ju in RTV-ju jih je uspelo, kot se v žargonu reče hitro “skinit” in jih uporabiti v osrednih dnevnikih,  kar je bilo preroško, saj so posnetki hitro izginili iz spletne strani vlade.

Zadeva pa ni ostala samo pri tem, saj naj bi se bankirji danes pritožili informacijski pooblaščenki zaradi domnevno nezakonitega snemanja in zahtevali izbris  posnetkov tudi pri medijskih hišah , ki so bile dovolj hitro, da so  material še pred umikom uspele presneti na svoje strežnike.

Seveda pa kot pravijo: narod naš dokaze hrani in Topnews.si in Top TV je za svoje bralce in gledalce vse prihode odhod in izjave  skrbno video dokumentiral in jih prenašal v živo tako , da si celotno dogajanje pred in po sestankih ogledate spodaj na našem videoposnetku.

COMMENTS

Wordpress (0)