Vremenske ujme in poplave doslej, kot kaže, terjale tri smrtne žrtve – Na območju Kamnik umrla občanka, v gorah na območju Kranja pogrešajo dva tujca – TOPNEWS.si

Vremenske ujme in poplave doslej, kot kaže, terjale tri smrtne žrtve – Na območju Kamnik umrla občanka, v gorah na območju Kranja pogrešajo dva tujca

Vremenske ujme in poplave doslej, kot kaže, terjale tri smrtne žrtve – Na območju Kamnik umrla občanka, v gorah na območju Kranja pogrešajo dva tujca

Vremenska ujma in katastrofalne poplave, ki so zajele celotno Slovenijo, so po doslej znanih podatkih, kot kaže, terjale tri smrtne žrtve. Na območju Kamnika je umrla državljanka Slovenije, v gorah na območju Kranja pa dva nizozemska državljana. Okoliščine smrti sicer še ugotavljajo, so za medije potrdili na Generalni policijski upravi.

Na policiji okoliščine smrti še preiskujejo, se pa po doslej znanih podatkih nakazuje, da bi bile lahko za vse tri žrtve usodne poplave oziroma vremenske ujme.

Na območju občine Kamnik sicer v današnjih poplavah beležijo tudi eno smrtno žrtev, a podrobnosti o okoliščinah dogodka Šarec še nima.

Sicer pa je v današnji ujmi prizadet velik del Slovenije, je poudaril Šarec. “Razmere so izjemno zapletene zato na tem mestu pozivam vse, ki nimate nujnih poti, da ostanete doma ter se ne vozite naokoli,” je dodal.

Minister je povedal še, da je trenutno aktiviranih okoli 250 pripadnikov Slovenske vojske, aktiviran pa je bil akcijski načrt Vihra. Načrt predvideva aktivacijo sil Slovenske vojske v primeru naravnih nesreč večjega obsega in zagotavlja pomoč vojakov Slovenske vojske sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

“V Kamniku se nakazuje, da bi bila smrt lahko posledica poplav, v gorah pa se nakazuje, da je do smrti prišlo zaradi udara strele. Okoliščine smrti se še ugotavljajo,” je za poudarila Maja Adlešič Ciperle z Generalne policijske uprave. O smrti državljanke Slovenije na območju Kamnika so bili policisti obveščeni danes zjutraj, v četrtek zvečer pa so bili obveščeni, da v gorah na območju Kranja pogrešajo dva tujca.

Več informacij bo na voljo, ko bodo policisti končali oglede, je še izpostavila Adlešič Ciperle.

COMMENTS

Wordpress (0)