(VIDEO) Kdo bo zmagal v tekmi za predsedniško nominacijo SD-ja in na koga stavi Milan Kučan? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kdo bo zmagal v tekmi za predsedniško nominacijo SD-ja in na koga stavi Milan Kučan?

(VIDEO) Kdo bo zmagal v tekmi za predsedniško nominacijo SD-ja in na koga stavi Milan Kučan?

Sinočnje predkongresno terensko srečanje članov stranke SD, na katerem so med drugim kandidati za vodenje SD predstavili svoje volilne programe, ki se je tradicionalno ob pomembnih odločitvah v stranki odvijala v prostorih bivše Občine Ljubljana – Vič, Trg mladinskih delovnih brigad 7, je bilo zanimivo.

Pa ne samo zaradi tega, ker gre za eno v seriji predstavitev po različnih slovenskih krajih v  bitki za predsedniški nominaciji pred kongresom SD-ja, ki mimogrede malo spominja na ameriške predsedniške volitve, kjer morajo kandidati dobiti najprej podporo znotraj republikancev in demokratov, ampak tudi zaradi tega, kjer je skoraj skoraj štiri urno soočanje kandidatov za vodilna mesta v stranki poslušal tudi nestor in za večino članstva SD-ja tudi edini “pravi” predsednik nekdanje partije Milan Kučan.

Čeprav praktično brez televizijskih kamer in novinarjev, in če ne bi bilo portala  Tiopnews.si in Top TV  bi kot že tolikokrat doslej, ljudje ostali brez posnetkov sicer zanimivega srečanja centrale stranke v Ljubljani, kjer so se predstavili  kandidati za predsednika   stranke , podpredsedniške funkcije in kandidatka in kandidati za glavnega tajnika stranke. Udeležence je namreč presenetil prihod nekdanjega predsednika Milana Kučana, ki sicer za bodoče strankarske liderje ni imel vprašanj je pa od začetka do konca spremljal več kot triurno soočanje na katerem je bilo rečeno marsikaj. Kučan na naše vprašanje, kdo ga je prepričal in na koga stavi v predsedniški nominaciji ni odgovoril, je pa pomenljivo to , da je prišel na strankarsko srečanje in s tem nedvomno pokazal kako prelomno je dogajanje v stranki, ki jo je nekoč vodil.

Na “predsedniško nominacijo” je kmalu po začetku prišel tudi Bojan Požar, ki je prav tako “v živo” poročal o dogajanju na Viču preko družbenega omrežja X, čeprav je šele na koncu srečanja opazil, da je v dvorani tudi “njegov” nekdanji predsednik Milan Kučan. Po njegovih  insajderskih informacijah blizu vodstva naj bi ekipa Milana Kučana “delala za Brgleza”.

COMMENTS

Wordpress (0)