(VIDEO) Zelo dobro dokumentiran Tornado, ki je sinoči okoli 20. ure udaril v Ilirsko Bistrico – TOPNEWS.si

(VIDEO) Zelo dobro dokumentiran Tornado, ki je sinoči okoli 20. ure udaril v Ilirsko Bistrico

(VIDEO) Zelo dobro dokumentiran Tornado, ki je sinoči  okoli 20. ure udaril v Ilirsko Bistrico

 

Tornado, ki je nekaj po 20. uri zajel naselje Koseze v občini Ilirska Bistrica, je odkrival strehe, podiral elektroenergetske vode in drevesa. Po do sedaj znanih podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je odkritih ali poškodovanih 11 streh. Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan pričakuje, da bo jutro razkrilo veliko večjo številko.

Tornado je naselje Koseze zajel ob 20.13, je objavila uprava za zaščito in reševanje. Na terenu so že gasilci vseh gasilskih društev v občini Ilirska Bistrica, člani območnega štaba Civilne zaščite Ilirska Bistrica ter delavci Cestnega podjetja Koper in Elektra Primorska.

Na vremenski postaji Koseze pri Ilirski Bistrici so po podatkih Agencije RS za okolje zaznali najmočnejši izmerjen sunek vetra s hitrostjo 107 kilometrov na uro.

https://twitter.com/rtvslo/status/1686620147484614656

Šestan je za večerna poročila televizij  povedal, da so štiri hiše popolnoma odkrite, odtrgana so torej tudi ostrešja. Njihove prebivalce so že evakuirali. “Bojim se, da bo poškodovanih streh še veliko več, ki jih pa prebivalci seveda niso uspeli niti videti, ker se je hitro stemnilo in tudi naliv je bil tak, da niso hodili iz hiš,” je dejal. Pričakuje, da bo zjutraj intervencij oziroma klicev občanov še več.

Tornado je podrl tudi več dreves, med drugim je zaradi veliko podrtega drevja zaprta glavna cesta Ilirska Bistrica – Reka. Obvoz je urejen, je povedal Šestan.

COMMENTS

Wordpress (0)