Ruska tajna služba (FSB) preprečila poskus atentata na novinarko Margarito Simonjan in vplivnico Ksenjo Sobčak, rusko Paris Hilton, ki je želela “zrušiti” Vladimirja Putina – TOPNEWS.si

Ruska tajna služba (FSB) preprečila poskus atentata na novinarko Margarito Simonjan in vplivnico Ksenjo Sobčak, rusko Paris Hilton, ki je želela “zrušiti” Vladimirja Putina

Ruska tajna služba (FSB) preprečila poskus atentata na novinarko Margarito Simonjan in vplivnico Ksenjo Sobčak, rusko Paris Hilton, ki je želela “zrušiti” Vladimirja Putina

Ruska tajna služba (FSB) je danes sporočila, da je preprečila poskus atentata na Margarito Simonjan, prepoznaven obraz državne televizije, in Ksenjo Sobčak, vplivnico, ki je pogosto kritična do Kremlja. Prijeli so več ljudi, domnevno članov neonacistične skupine.

Glede na trditve FSB gre za člane skupine Paragraf 88, ki naj bi jih za izvedbo atentata najela ukrajinska tajna služba. FSB je objavila posnetek aretacije osumljencev, pa tudi domnevno zaseženega orožja in knjig o nacizmu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Če je vse to res, potem hvala vpletenim službam za njihovo delo,” je na Telegramu zapisala Sobčak. “Če pa ni in je bil namen zgolj postaviti me v isti stavek s Simonjan, potem je to samo hudobno,” je dodala. O Kseniji Sobčak, rusko Paris Hilton, ki je na predsedniških volitvah želela “zrušiti” Vladimirja Putina, smo na Topnews.si že poročali.

Sobčak je priljubljena medijska osebnost, ki je na predsedniških volitvah leta 2018 kandidirala proti predsedniku Vladimirju Putinu. Je hčerka nekdanjega župana Sankt Peterbuga Anatolija Sobčaka, ki je bil Putinov mentor. Njen priljubljen kanal na YouTubu je pogosto kritičen do oblasti.

Simonjan je medtem odgovorna urednica ruske državne televizije RT in zvesta kremeljski propagandi. Že pred začetkom ruske invazije na Ukrajino je bila glasna podpornica Putina. FSB se je zahvalila za posredovanje in dodala: “Le tako naprej, bratje.”

AFP dodaja, da trditev ni mogla neodvisno preveriti, ukrajinska stran pa navedb ne komentira. Nemška tiskovna agencije dpa spominja, da ruske varnostne službe pogosto poročajo o domnevnih napadih, ki naj bi jih načrtovale ukrajinske tajne službe, česar ni mogoče preveriti.

So pa bili v preteklosti podporniki vojne Kremlja v Ukrajini že ubiti, med njimi aprila znani vojaški bloger Vladlen Tatarski, ki je umrl v eksploziji v kavarni, avgusta lani pa Darja Dugina, hčerka nacionalističnega ideologa Aleksandra Dugina, še dodaja dpa.

COMMENTS

Wordpress (0)