“Zelo veliko je tujcev, seveda tudi turistov, pa migrantov, takšnih in drugačnih…” – Zakaj se zvezde SDS-ovega podkasta “Na tekočem” v Jankovićevi Ljubljani ne počutijo več varne? – TOPNEWS.si

“Zelo veliko je tujcev, seveda tudi turistov, pa migrantov, takšnih in drugačnih…” – Zakaj se zvezde SDS-ovega podkasta “Na tekočem” v Jankovićevi Ljubljani ne počutijo več varne?

“Zelo veliko je tujcev, seveda tudi turistov, pa migrantov, takšnih in drugačnih…” – Zakaj se zvezde SDS-ovega podkasta “Na tekočem” v Jankovićevi Ljubljani ne počutijo več varne?

 

Družbena omrežja so v Sloveniji zelo aktualna. Isto misleči ljudje, s tako imnovanega desnega političnega pola, se vse bolj združujejo v skupine, kjer si izmenjujejo mnenja utrjujejo prijateljstva in opozarjajo na razne novice, dogodke, srečanja in podobno.. Na Topnews.si smo pred nedavnim pisali o tem, da opozicijska SDS Janeza Janše v zadnjem času dajejo velik pomen podmladku in njihovim akcijam.

Če je ton političnemu dogajanju dajal Inštitut 8. marec Nike Kovač in Glas ljudstva Jaša Jenulla so tudi v opozicijski SDS našli “zdravilo” v obliki podkasta Na tekočem. Tega vodita Zala Klopčič in Karin Planinšek, obe dejavni članici podmladka SDS. Prva je na zadnjih lokalnih volitvah kandidirala za mestno svetnico v Ljubljani.

 

Tokratna tema podkasta “Na tekočem” Zala Klopčič in Karin Planinšek je etnična prebivalcev in obiskovalcev Ljubljane. “Se kot ženska v tej naši “vse vključujoči” družbi počutite varno v večjih mestih, kjer je vse več kriminala in nasilja?”

“To je popolnoma drugačna etnična slika. Zelo veliko teh priseljencev je moč opaziti tudi v Ljubljani.  Zelo veliko, več kot če bi šli zdajle v Ljubljano, kot pred 10. leti, je to popolnoma druga etnična slika. Zelo veliko je tujcev, seveda tudi turistov, pa migrantov takšnih in drugačnih ampak dejstvo je da smo priča tudi veliko veliko ilegalnim migracijam…”.

COMMENTS

Wordpress (0)