Janševe (o)mladinke: Kdo so influencerke “Na tekočem” ali “desne Nike Kovač?” – TOPNEWS.si

Janševe (o)mladinke: Kdo so influencerke “Na tekočem” ali “desne Nike Kovač?”

Janševe (o)mladinke: Kdo so influencerke “Na tekočem” ali “desne Nike Kovač?”

“Naša mladina je bila vedno zraven, ko je bilo potrebno sodelovati pri določenih akcijah in nikoli nismo imeli pomembnejšega primera, da bi mladi rekli NE našemu povabilu. Vedno je rekla DA, in to z navdušenjem, ne godrnjajoč. Zato me veseli, da je mladina v zadnjih letih našla svojo pot in da gre sedaj vse močneje in energičneje, tako da danes tu vidimo našo mlado generacijo tako zagnano, kot je bila leta 1945, ko smo končali oz. vojni, še pred tem pa v osvobodilnem boju. Veseli me, da danes vidimo našo mladino enako odločeno, da gremo naprej, se zavzemamo in dajemo vse od sebe, da ustvarimo srečnejši jutri …,” je v Beogradu, 27. januar 1958 na 6. državnem kongresu mladine Jugoslavije govoril Tito, ki je vedno poudarjal , da so “mladi naše največje bogastvo”.

To očitno vedo tudi v opozicijski SDS Janeza Janše, ki v zadnjem času dajejo velik pomen podmladku in njihovim akcijam.  Če  je ton političnemu dogajanju dajal Inštitut 8. marec Nike Kovač in Glas ljudstva Jaša Jenulla so tudi v opozicijski SDS našli “zdravilo” v obliki podkasta Na tekočem. Tega vodita Zala Klopčič in Karin Planinšek, obe dejavni članici podmladka SDS. Prva je na zadnjih lokalnih volitvah kandidirala za mestno svetnico v Ljubljani.

 

 

Zala Klopčič in Karin Planinšekse za snemanje podkasta odločili, ker ju »zanimajo trenutne družbene problematike« in želita s svojim mnenjem seznanjati javnost. Navdiha nista iskali v tujini. Obenem zanikata, da bi imel njun podkast kakršnokoli povezavo s katero od političnih strank. »Mnenja, ki jih deliva, so povsem najina stališča,« pravita.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1676517524874174466

 

Vsebine  podkasta Na Tekočem so usmerjena proti sedanji Golobovi  vladi, pri čemer, kot utvaljajo pri Mladini, “ves čas uporabljata enake utemeljitve, kot praviloma prihajajo iz opozicijskih vrst. V zadnjem podkastu recimo poslušalce prepričujeta, da je LGBT-skupnost naklonjena pedofiliji in zoofiliji. Njune vsebine kakopak zelo rad širi medijski ustroj stranke SDS”.

COMMENTS

Wordpress (0)