“Prvega ne pozabiš nikoli”- V iniciativi Glas ljudstva pravijo, da ministra Loredana ne bodo pozabili zaradi “ciničnega eksperimenta s stresnim testom” – TOPNEWS.si

“Prvega ne pozabiš nikoli”- V iniciativi Glas ljudstva pravijo, da ministra Loredana ne bodo pozabili zaradi “ciničnega eksperimenta s stresnim testom”

“Prvega ne pozabiš nikoli”- V iniciativi Glas ljudstva pravijo, da ministra Loredana ne bodo pozabili zaradi “ciničnega eksperimenta s stresnim testom”

V civilni iniciativi Glas ljudstva pozdravljajo odločitev predsednika vlade, da odstopi ministra za zdravje. “Odločitev je prišla pozno, upamo pa, da še ne prepozno. Kako iskreni so premierovi nameni, bo najbolje pokazala izbira novega zdravstvenega ministra,”.so zapisali v Iniciativi Glas ljudstva.

“Upamo, da bo premišljena izbira naslednice ali naslednika zdravstveno reformo odvrnila od poti v privatizacijo, kamor jo je zapeljal dosedanji minister, in resnično prinesla prenovo in krepitev javnega zdravstvenega sistema, katerega temelj so javni zdravstveni zavodi in njihovi zaposleni ter solidarno javno financiranje, ki se osredotočajo na pacientke in paciente.

Obenem sporočamo, da ne bomo pozabili na cinični eksperiment z zdravjem državljank in državljanov, tako imenovani stresni test, ki si ga je privoščil Danijel Bešič Loredan, in prav tako ne na milijone, podarjene zasebnim izvajalcem, na napade in kadrovsko izčrpavanje javnih zavodov ter druga dejanja, ki so močno oslabila že tako načeti javni zdravstveni sistem. Enako pričakujemo od vlade in drugih pristojnih organov: da storjenih napak in posledične škode ne pometejo pod preprogo, temveč sprožijo ustrezne postopke za ugotavljanje ministrove odgovornosti”.

Obenem so k odzivu pripeli  pismo (www.https://glas-ljudstva.si/.) o vodjem koalicijskih strank Robertu Golobu, Tanji Fajon in Luki Mescu

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)