(VIDEO) Eksluzivno – To je ostalo od razbitin Titana – TOPNEWS.si

(VIDEO) Eksluzivno – To je ostalo od razbitin Titana

(VIDEO) Eksluzivno – To je ostalo od razbitin Titana

Ladja, ki je iskala ponesrečeno podmornico Titan, se je v sredo vrnila v pristanišče v St. John’s, Nova Fundlandija, z ostanki uničenega plovila. Ladja Horizon Arctic pod kanadsko zastavo je nosila daljinsko vodeno vozilo ali ROV, ki je preiskalo oceansko dno nedaleč od razbitin Titanika, približno 700 kilometrov (435 milj) južno od Nove Fundlandije. Lastniki ROV, Pelagic Research Services s sedežem v ZDA, so potrdili, da je njihova ekipa uspešno zaključila operacije na morju.

Družba je sporočila, da odstranjuje svojo opremo iz Horizon Arctic, potem ko je “delala 24 ur na dan 10 dni.” Fotografije iz pristanišča prikazujejo nekaj, kar je videti kot več delov podmornice, ki so jih dvignili z ladje, vključno z nosnim stožcem z značilnim okroglim oknom.

Titan je bil uničen v katastrofalni imploziji med njegovim spustom 18. junija na lokacijo Titanika skoraj štiri kilometre (približno 2,4 milje) pod gladino morja, kar je povzročilo smrt vseh petih potnikov in članov posadke.

Ameriška obalna straža je moške razglasila za mrtve v četrtek, potem ko je ROV opazil razbitine Titana približno 500 metrov od premca potopljene luksuzne ladje. Pelagic je dejal, da člani njegove ekipe ne morejo zagotoviti informacij v zvezi s tekočo preiskavo, ki jo vodi ameriška obalna straža.

COMMENTS

Wordpress (0)