(V ŽIVO) Danes”vroča vaja” pred sobotno osrednjo državno proslavo – Kdo se bo udeležil državne proslave na Kongresnem trgu in koga ne bo? – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Danes”vroča vaja” pred sobotno osrednjo državno proslavo – Kdo se bo udeležil državne proslave na Kongresnem trgu in koga ne bo?

(V ŽIVO) Danes”vroča vaja” pred sobotno osrednjo državno proslavo – Kdo se bo udeležil državne proslave na Kongresnem trgu in koga ne bo?

Na predvečer dneva državnosti v soboto zvečer bo na Kongresnem trgu v Ljubljani osrednja državna proslava. Slavnostna govorka bo predsednica republike Nataša Pirc Musar. Na ta dan bosta potekali tudi slavnostni seji državnega sveta in državnega zbora, na katerih bosta slavnostna govorca predsednik DS Marko Lotrič in podpredsednik DZ Danijel Krivec. Pirc Musar pa bo gostila še sprejem za svojce padlih v vojni za Slovenijo leta 1991.

Proslave se bodo udeležili tudi drugi predstavniki vrha države, predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, premier Robert Golob in predsednik DS Lotrič.  Udeležbo na državni proslavi pa je odpovedal Lojze  Peterle. Tui strankarskega kolega in predsednika NSi Mateja Tonina na proslavo ne bo.  Na državni proslavi pa ne bo vodje poslanske skupine Jelke Godec, saj bo praznik obeležila na lokalni proslavi. Proslave se bosta udeležila poslanca Anže Logar in Alenka Jeraj.

Neuradno pa  je  iz opozicijskih vrst slišati pomisleke o programu proslave, med drugim naj bi nekatere zmotil nastop glasbenika Magnifica na proslavi.

Nekateri mediji so namreč poročali, da naj bi nekatere iz opozicije zmotilo Magnificovo razkritje izpred časa, da na plebiscitu ni glasoval za osamosvojitev Slovenije. V opoziciji se prav tako še ni povsem polegel prah po vladni odločitvi o združitvi Muzeja novejše zgodovine Slovenije in Muzeja slovenske osamosvojitve ter ukinitvi nacionalnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja.

Predstavitev programa osrednje državne slovesnosti ob dnevu državnosti, sodelovala bosta sekretar koordinacijskega odbora za državne proslave in prireditve v Protokolu RS Aleksej Adrijan Loos ter avtor koncepta, režiser in scenograf Matej Filipčič. Hkrati s predstavitvijo bo na odru potekala vaja za slovesnost na  Kongresnem trgu. ki jo bomo prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu  Toptv.si ob 10:30.

COMMENTS

Wordpress (0)