(V ŽIVO) V bližini Titanika je daljinsko upravljano vozilo odkrilo polje ruševin: Najverjetnejši scenarij je, da je prišlo do implozije , pri čemer je umrlo vseh 5 potnikov v nekaj mili sekundah – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) V bližini Titanika je daljinsko upravljano vozilo odkrilo polje ruševin: Najverjetnejši scenarij je, da je prišlo do implozije , pri čemer je umrlo vseh 5 potnikov v nekaj mili sekundah

(V ŽIVO) V bližini Titanika je daljinsko upravljano vozilo odkrilo polje ruševin: Najverjetnejši scenarij  je, da je prišlo do implozije , pri čemer je umrlo vseh 5 potnikov v nekaj mili sekundah

Podvodno daljinsko vodeno vozilo je v bližini ostankov ladje Titanik v Atlantskem oceanu odkrilo “polje razbitin”, je danes sporočila ameriška obalna straža in dodala, da so že pričeli z analizo novih informacij. Strokovnjaki medtem ocenjujejo, da bi potnikom pogrešane podmornice Titan lahko do sedaj že zmanjkalo kisika.

Prijatelj potnikov na Titanu je potrdil, da gre za ostanke od nedelje pogrešane podmornice, na kateri je pet ljudi. Novico je sporočil strokovnjak za potapljanje David Mearns, ki pravi, da sta med razbitinami “pristajalni okvir in zadnji pokrov s podmornice”. Kot je povedal za BBC, mu je to informacijo dal predsednik Explorer Cluba, ki je na zvezi z reševalno ekipo.

Ameriška obalna straža bo podrobnosti sporočila na novinarski konferenci ob 21. uri po srednjeevropskem času v Bostonu. V sredo zvečer so ameriškim reševalcem na pomoč prišli tudi kanadski, tehnično opremo za iskanje so z letalom poslali tudi iz Združenega kraljestva, z opremo je pomagala tudi francoska raziskovalna ladja.

 

https://twitter.com/MarioNawfal/status/1671913043557511170

Na družbenem omrežju Twitter  je  mogoče prebrati  zaključke iz 8-urnega bivanja na podmornici Titan s strokovnjaki in prijatelji potnikov :

1. Najverjetnejši scenarij je, da je trup podmornice imploziral zaradi krhkega materiala iz ogljikovih vlaken, pri čemer je umrlo vseh 5 potnikov v milisekundah

2.Drugi scenarij je, da je podmornica doživela mehansko okvaro, zato so ročno sprostili svoje balastne rezervoarje in lebdeli. V tem scenariju bi trenutno lebdeli nad vodo. Nekaj ​​točk: – To je malo verjetno, saj bi jih morali že opaziti, celo pred dnevi, še posebej z vso opremo, ki jo imajo, da lahko pošljejo signal. – Če je temu tako, to ni dobra novica, saj imajo le še približno 1-2 uri kisika in ne morejo odpreti lopute od znotraj, kar pomeni, da če jih ne najdejo v 1-2 urah, bi se zadušijo kljub temu, da so nad vodo (ob predpostavki, da so vsi potniki živi, ​​kajti če nekateri umrejo iz kakršnega koli razloga, lahko kisik ostane dlje).

3.Generalni direktor podjetja OceanGate, ki je tudi pilot, je tvegana oseba, ki je zarezala v kote in najverjetneje z nižanjem stroškov zaslužila več denarja. Številna poročila nekdanjih zaposlenih, samega izvršnega direktorja v preteklih intervjujih in tretjih oseb kažejo na to, da je podjetje varčno in ostro, ko gre za varnost, česar izvršni direktor NI jemal resno. To pomeni, da je bila podmornica verjetno slabe kakovosti, kar lahko domnevamo, da je povzročilo implozijo ali mehansko okvaro.

4.Zadnji možni scenarij, ki je glede na dejstva, ki jih imamo, malo verjeten, je, da so trenutno obtičali na razbitinah Titanika ali blizu njih na morskem dnu. Če je temu tako, bi trajalo več ur, da bi jih našli, in več ur, da bi jih izvlekli, kar pomeni, da imajo skoraj nič možnosti za preživetje. Čeprav je to malo verjetno, je NAJBOLJ MUČEN scenarij, saj pomeni, da so dneve preživeli na nizkih temperaturah in bodo verjetno na koncu zmrznili ali se zadušili do smrti. Ne pozabite, žrtve vključujejo očeta in sina, zato MOČNO upam, da temu ni tako, in na srečo dejstva kažejo, da je to zelo malo verjetno.

ZAKLJUČEK: Podjetje je treba tožiti, če so poročila o pomanjkljivem nadzoru kakovosti in očitne laži na njihovi spletni strani točna. Potniki so verjetno mrtvi in ​​NISO preživeli dni trpljenja. Upam, da se motim v vsem in da so zdravi in ​​živi. Ne pozabite, da to NISO moja mnenja, ampak mnenja seznama strokovnjakov, ki so se pridružili našemu 8-urnemu prostoru na Twitterju (povezava spodaj v komentarjih). Za vašo referenco sem samo povzel, kar sem izvedel. Dodatna opomba, domnevno naj bi ostalo samo še 1,5 URE KISIKA. Nameraval sem nadaljevati s poročanjem o zgodbi še 1,5 ure, a na žalost je prostor nenadoma zmanjkalo, zato se opravičujem vsem”.

Iskanje podmornice se je začelo v nedeljo zvečer, ko so izgubili stik s posadko. Za krmilom je bil Stockton Rush, izvršni direktor podjetja OceanGate, ki je organiziralo odpravo. Njegovi potniki so bili britanski pilot in poslovnež Hamish Harding, pakistansko-britanski poslovnež Šahzada Davud in njegov sin Suleman ter 73-letni francoski raziskovalec Paul-Henry Nargeolet.

Po besedah Davida Concannona, svetovalca družbe OceanGate Expeditions, ki je nadzorovala misijo, je imela podmornica štiridnevno zalogo kisika, ko je v nedeljo zjutraj zaplula v morje. Strokovnjaki sedaj ocenjujejo, da bi potnikom lahko že danes v zgodnjih jutranjih zmanjkalo kisika.

Prav tako se bojijo, da bi ogromen pritisk lahko povzročil implozijo plovila, kar bi lahko tudi pojasnilo najdbo ruševin, poroča britanski BBC.

Kontraadmiral ameriške obalne straže John W. Mauger kljub temu vztraja, da so reševalci še vedno popolnoma predani iskanju pogrešane podmornice in njenih potnikov. “Upoštevati je treba voljo ljudi do življenja. Iskanje bomo nadaljevali,” je še povedal za televizijo NBC.

 

COMMENTS

Wordpress (0)