Pripravite se: Pred nami je še en zelo vroč dan – TOPNEWS.si

Pripravite se: Pred nami je še en zelo vroč dan

Pripravite se: Pred nami je še en zelo vroč dan

Pred nami je še en zelo vroč dan, ko bodo po napovedih vremenoslovcev najvišje dnevne temperature od 31 do 37 stopinj Celzija. Zaradi velike toplotne obremenitve je Agencija RS za okolje za osrednjo Slovenijo in celotno vzhodno polovico države za danes izdala oranžno vremensko opozorilo. Dan naj bi minil brez neviht, se pa te spet obetajo v petek.

Prvi dan koledarskega poletja je minil v znamenju visoke vročine in večernih neviht. Kot je zvečer na Twitterju objavila agencija za okolje, se je nevihtno dogajanje začelo na skrajnem severozahodu Slovenije, nato pa je nevihtna linija prešla vzhodno polovico države.

Nevihte so se na Slovenijo razširile iz Avstrije, od koder so poročali o toči v velikosti teniške žogice, močnem vetru in podrtih drevesih.

Prvi letošnji vročinski val, ki bo razmeroma kratek, naj bi se zaključil v petek, ko bo čez dan postopno bolj oblačno, plohe in nevihte pa bodo do petkovega večera zajele večji del Slovenije, na Primorskem bo večinoma suho. V noči na soboto bodo krajevne padavine povsod ponehale. V soboto bo precej jasno, vročina pa bo popustila, napovedujejo vremenoslovci na agenciji za okolje.

Tudi danes zvečer bo na nebu vidna konjunkcija Marsa, Venere in Lune, ki bodo zelo blizu skupaj in bodo dobro vidni tudi s prostim očesom. Konjunkcija bo ob jasnem vremenu vidna od povsod, in sicer nad zahodnim obzorjem.

COMMENTS

Wordpress (0)