“Dragi prijatelji, žal so se razmere v Sloveniji poslabšale…” – Libertarec Tomaž Štih se je obrnil na “višegrajske prijatelje” – TOPNEWS.si

“Dragi prijatelji, žal so se razmere v Sloveniji poslabšale…” – Libertarec Tomaž Štih se je obrnil na “višegrajske prijatelje”

“Dragi prijatelji, žal so se razmere v Sloveniji poslabšale…” – Libertarec Tomaž Štih se je obrnil na “višegrajske prijatelje”

Potem, ko je ministrica za pravosodje včeraj izrazila obžalovanje, da je ideološka razprava eskalirala tudi v pozivanje k oboroževanju, nasilju, samoobrambi oziroma retoriko državljanske vojne in napovedala kazenske ovadbe se je na Twitterju oglasil Libertarec Tomaž Štih.

“Državni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja v Sloveniji bi morali obeležiti 17. maja, a ga je vlada dan prej odpovedala. Za odločitvijo so stali socialdemokrati (nasledniki komunistične stranke v državi)….Proti meni bo stekel politični proces, ker sem prebivalce Slovenije pozval, naj se – v teh okoliščinah – oborožijo, da se bodo lahko branili, če bo država spet padla v brezno socialistične diktature, ki nas je stala toliko nedolžnih življenj. v preteklosti.” je Libertarec zapisal v angleščini.

“Dragi prijatelji, žal so se razmere v Sloveniji poslabšale. Pred štirimi tedni je ministrica za kulturo gospa Asta Vrecko obiskala mesto Čebine, da bi proslavila ustanovitev Komunistične partije. In pred dvema tednoma je vlada sprožila vrnitev komunističnih kipov in ikon v vladne zgradbe. Odpoved dneva spomina na žrtve komunizma je le zadnja v nizu ponaredkov vse bolj radikalnega slovenskega socialističnega režima. Bojim se, da EU postaja tudi nevaren kraj za življenje političnih disidentov, ker osnovna predpostavka, da so vse države EU demokratične, ne uspe,” je zapisal Štih.

 

https://twitter.com/honzaprvi/status/1659244564471853056

https://twitter.com/AVA82615829/status/1659141764068802560

https://twitter.com/lesjakb/status/1659124113154220035

COMMENTS

Wordpress (0)