(VIDEO ) “Mama kupila traktora” – Hrvaški Let 3 in ” Mama ŠČ! ” v finalu Eurosonga. – TOPNEWS.si

(VIDEO ) “Mama kupila traktora” – Hrvaški Let 3 in ” Mama ŠČ! ” v finalu Eurosonga.

(VIDEO ) “Mama kupila traktora”  – Hrvaški Let 3 in ” Mama ŠČ! ” v finalu Eurosonga.

Let 3 in njihova “Mama ŠČ!” sta se uvrstila v finale letošnjega izbora za pesem Evrovizije. Reški rockerji so 7. stopili na oder Liverpool Arene v angleškem mestu Liverpool in kot prvi izvedeli, da so se uvrstili v finale. V finale Pesmi Evrovizije so se poleg Hrvaške uvrstile še Moldavija, Švica, Finska, Češka, Izrael, Portugalska, Švedska, Srbija in Norveška.

Odzivi na izvedbo leta 3 dežujejo z vseh koncev sveta, na Twitterju pa se je oglasil tudi Ryanair. V šaljivem prispevku so objavili fotografijo hrvaških  predstavnikov v nošah in spodaj zapisali: Takole bo videti, ko bodo naši piloti oktobra odšli na fantovščino.

Prvi polfinalni večer Pesmi Evrovizije so vodile igralka Hannah Waddingham , pevka Alesha Dixon in ukrajinska pevka Julija Sanjina . Trojica bo vodila drugi polfinalni večer, v finalu pa se jima bo pridružil slavni irski televizijski voditelj Graham Norton . Liverpool gosti 67. izbor za pesem Evrovizije, ker zaradi vojne v Ukrajini ni mogel potekati v domovini lanskega zmagovalca Kalush Orchestra.

Kot je znano, bo slovenska zasedba Joker Out s skladbo Carpe Diem nastopila v četrtkovem polfinalu, in sicer sedma po vrsti. “Počutimo se – kolikor se to le lahko – sproščeno, v svoj nastop zaupamo, vemo, v katere kamere moramo gledati, tako da …” je za TV Slovenija pred četrtkovim nastopom povedal pevec skupine Bojan Cvjetićanin. Stavnice, ki sicer niso vedno zanesljive, slovenskim predstavnikom napovedujejo lepe možnosti za uvrstitev v finale.

Novost letošnje izvedbe tekmovanja je, da o finalistih odločajo izključno gledalci v državah, ki tekmujejo v posameznem polfinalu, s telefonskim oz. SMS-glasovanjem ter z glasovi, oddanimi v evrovizijski aplikaciji. S spremembo glasovalnega sistema se želi organizator, Evropska radiodifuzna zveza (EBU), izogniti vsakoletnim očitkom o pristranskih “sosedskih” glasovanjih nacionalnih strokovnih žirij.

Nacionalne žirije bodo svoje delo vseeno opravile v petek, ko bodo na drugi generalki oddajale glasove sodelujočim v sobotnem finalu.

 

COMMENTS

Wordpress (0)