(V ŽIVO) Urška Klakočar Zupančič odpovedala “miting” z Ruparjem – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Urška Klakočar Zupančič odpovedala “miting” z Ruparjem

(V ŽIVO) Urška Klakočar Zupančič odpovedala “miting” z Ruparjem

Pavle  Rupar je včeraj na četrtem protestu upokojencev sicer  napovedal , da se bo odzval vabilu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič na sestanek, vendar  je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič  vabilo preklicala. “Ostro obsojam zavržne izjave Pavla Ruparja na današnjem shodu pred državnim zborom. Niso samo zavržne, po mojem mnenju imajo tudi znake kaznivega dejanja, vsekakor pa predstavljajo hud prekršek in so globoko posegle v človekovo dostojanstvo,” je zapisala Klakočar Zupančič na svojem Facebook profilu.

 

Danes pa je pred državnim zborom Urška Klakočar Zupančič podala izjavo v kateri se je odzvala na nastop Pavla Ruparja in javnost obvestila o tem, da je sestanke z Ruparjem odpovedal tudi predsednik vlade Robert Golob.

“Predsednik vlade dr. Robert Golob ter ministrice in ministri Vlade Republike Slovenije podpirajo javno in svobodno izražanje mnenj ter pravico do mirnih protestov. V luči včerajšnjega shoda pa poudarjamo, da ima Vlada RS ničelno toleranco do širjenja in spodbujanja sovražnega govora v družbi in ga najostreje obsojamo.
Politična propaganda, ki temelji na manipulaciji in zavajanju javnosti z uporabo neprimernih vizualnih elementov in sovražne retorike, je neprimerna in spodkopava demokratičen dialog v državi. Tovrstna praksa je za družbeno klimo škodljiva in nesprejemljiva, zato se vlada v dialog s takšnimi posamezniki in skupinami ne bo vključevala,” so sporočili iz kabineta predsednika vladeRoberta Goloba.

Izjavo Urške Klakočar Zupančič  smo prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Topvv.si

 

COMMENTS

Wordpress (0)