(VIDEO) Radio Ga Ga “zagrozil s povračilnimi ukrepi”: “Za to laž, Lojze, bodo posledice zelo hude.”- Ker je šef Radia Ga Ga Sašo Hribar užalil osamosvojitelje, ga zdaj obtožujejo dezerterstva – TOPNEWS.si

(VIDEO) Radio Ga Ga “zagrozil s povračilnimi ukrepi”: “Za to laž, Lojze, bodo posledice zelo hude.”- Ker je šef Radia Ga Ga Sašo Hribar užalil osamosvojitelje, ga zdaj obtožujejo dezerterstva

(VIDEO) Radio Ga Ga “zagrozil s povračilnimi ukrepi”: “Za to laž, Lojze, bodo posledice zelo hude.”- Ker je šef Radia Ga Ga Sašo Hribar užalil osamosvojitelje, ga zdaj obtožujejo dezerterstva

Potem, ko je Združenje VSO protestiralo proti proti Saša Hribarja v oddaji Radia Ga Ga, ko je dejal, “da osamosvojitvene vojne za Slovenijo ni bilo, kar je bilo v Sloveniji, je bila telepatska državljanska vojna,” je predsednik VSO-ja Lojze Peterle je Hribarja obtožil dezerterstva, ta pa obtožbo odločno zavrača.

“Mene je ta izjava seveda presenetila, ker mislim, da je gospod Hribar sicer razumen človek,” je komentiral predsednik osamosvojitvene vlade in predsednik združenja VSO Lojze Peterle ter dodal, da se je odločil za neko dejanje, ki pomeni zlorabo njegovega statusa na radiu, ki ga je Hribar privatiziral za politični agitprop.

Za Nova24 se je zadevo komentiral predsednik takratne osamosvojitvene vlade in zdajšnji predsednik združenja VSO Lojze Peterle. Po pisanju medija je med drugim zatrdil, da je Hribar v času osamosvojitvene vojne dezertiral iz enote teritorialne obrambe, da so ga čez nekaj časa našli doma in ga pripeljali nazaj. Peterle je za MMC potrdil, da za navedbami stoji in da trenutno zgolj preverja, v točno kateri enoti je takrat Hribar bil.

Sašo Hribar je za MMC obtožbo odločno zavrnil, prav tako je zadevo zanikal Janez Lesjak, ki je bil tedaj kot poveljnik teritorialne obrambe ljubljanske pokrajine nadrejeni Hribarju, članu čete TO Ivančna Gorica. “Več kot 30 let po osamosvojitvi je postavljati trditve brez realne ocene, kaj je kdo bil, kje je bil in kaj je počel, od Peterleta skrajno neodgovorno. Izpade kot navadno obrekovanje z namenom žaljenja in osebne diskreditacije. Sašo Hribar iz enote teritorialne obrambe ni dezertiral, to je huda žalitev,” je sporočil.

Glede izjave o naravi slovenske osamosvojitve je Hribar dejal da se ne namerava opravičiti , kot to zahtevajo v VSO-ju, “Zakaj? Naj se opravičim, da sem se komunajzar, član enoumja boril proti lastnemu režimu? Komu naj se opravičim?,” je dejal Hribar za MMC.

COMMENTS

Wordpress (0)