V Nemčiji je Hitlerjev “Mein kampf” prodajna uspešnica – TOPNEWS.si

V Nemčiji je Hitlerjev “Mein kampf” prodajna uspešnicaV Nemčiji je Hitlerjev “Mein kampf” prodajna uspešnica

Po drugi svetovni vojni je prva izdaja knjige Adolfa Hitlera “Mein kampf” pravi “bestseller”. Izdajalec knjige je sporočil, da gre knjiga že v šesti ponatis.

Institut za sodobno zgodovino v Münchnu je sporočil, da je 85.000 izvodov knjige nacističnega vodje “izginilo” s prodajnih polic, odkar je bila knjiga prvič ponatisnjena v lanskem januarju.

Omenjeni, priznani institut trdi, da s tem ne promovirajo ultradesničarske ideologije, temveč odpirajo debato o porastu ostrih političnih pogledov v sodobni zahodni družbi.

V Nemčiji in Evropi so organizirali niz predstavitev in razprav o Hitlerjevem “Mein Kampfu”, kar je omogočilo ugotavljanje vpliva omenjene knjige na družbo, poroča AFP.

“Izpostavilo se je, da je strah pred tem, da bi knjiga prispevala k promoviranju Hitlerjeve ideologije in služila neonacističnim propagandnim namenom, popolnoma neutemeljen”, je dejal direktor instituta Andreas Wirsching.

Wirsching je dejal, da je “razprava o Hitlerjevem pogledu na svet prispevala k spoznanju vzorcev in posledic totalitarnih ideologij v času, ko desnica ponovno pridobiva popularnost.”

.

KOMENTARJI

TOPNEWS (0)