Toliko pozornosti v medijih in na družbenih omrežjih, kot Urški Klakočar Zupančič ni bilo namenjeno niti Titovim in Jovankinim afriškim turnejam  – TOPNEWS.si

Toliko pozornosti v medijih in na družbenih omrežjih, kot Urški Klakočar Zupančič ni bilo namenjeno niti Titovim in Jovankinim afriškim turnejam 

Toliko pozornosti v medijih in na družbenih omrežjih, kot Urški Klakočar Zupančič ni bilo namenjeno niti Titovim in Jovankinim afriškim turnejam 

Leta 2018 je bila v muzeju Pitt Rivers v Oxford zelo uspešna razstava Tito v Afriki – slike solidarnosti iz Muzeja Jugoslavije v Beogradu, ki si jih je tam ogledalo 50.000 ljudi. Zatem se je razstava preselila v muzej Wende v Los Angelesu.

Vendarle se zdi, da je afriška turneja predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič in poslanke Svobode Mojce Pašek Šetinc, vsaj sodeč po objavah na družbenih omrežij, daleč presegla tiste iz Muzeja Jugoslavije, kjer hranijo več tisoč fotografij s Titovih obiskov v Afriki.

https://twitter.com/FrancBreznikSDS/status/1643617511089266688

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, ki se mudi na uradnem obisku v Afrikije med obiskom ugandskega centra za ohranjanje divjih živali je posvojila osirotelo šimpanzinjo, ki ji je nadela ime Urška,  kar je bila udarna novica  včerjašnjega dne.

Tudi nekdanji predsednik  Jugoslavije  Tito je med  uradnimi srečanji in dogodki na najvišji državni ravni posnet  med obiski krajevnih posebnosti, pri lovu, srečanjih z delavci in navadnimi ljudmi na ulicah, v vaseh …  Znano je, da je Tito zelo rad fotografiral, in tako je na eni od njegovih fotografij egiptovski predsednik Gamal Abdel Naser na ladji Galeb drži v roki kamero super osem in snema Tita, medtem ko ga ta fotografira.

Tito in Jovanka sta bila prvi glamurozni par gibanja neuvrščenih. Britanski zgodovinar ta par skozi to, kako elegantno je bil oblečen in sprejet v Afriki, primerja s predsedniškim parom Kennedy. Tita in Jovanko so cenili tudi zaradi vrednot, ki sta jih poosebljala. Tako v nekem afriškem časopisu v članku Od borke za svobodo do predsednikove žene piše, da se je Jovanka bojevala v NOB, pozneje pa je v vlogi predsednikove žene postala vzornica ženskam.

Seveda poročanje o obisku Klakočarjeve in Paškove na družbenih omrežjih, pač časi se spreminjajo in mi z njimi, ni tako glamurozno kot je bilo o nekdanjem prvem paru rajnke  Jugoslavije.

 

https://twitter.com/BojanPozar/status/1643626598321602562

https://twitter.com/Teva60513013/status/1643601654342643715

https://twitter.com/myselfAndI2022/status/1643664232674631680

COMMENTS

Wordpress (0)