(VIDEO) Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan prek državnih sekretarjev zagrozil z odstopom – Na katero stran se o postavil Robert Golob, na Jenulovo ali na Bešič Loredanovo? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan prek državnih sekretarjev zagrozil z odstopom – Na katero stran se o postavil Robert Golob, na Jenulovo ali na Bešič Loredanovo?

(VIDEO) Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan prek državnih sekretarjev zagrozil z odstopom – Na katero stran se o postavil Robert Golob, na Jenulovo ali na Bešič Loredanovo?

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan se zaveda svoje politične odgovornosti do koalicijskih zavez in zdravstvene reforme, so v odzivu na poročanje medijev o grožnjah ministra z odstopom za medije  sporoči iz  ministrstvu za zdravje. Rok za začetek zdravstvene reforme se izteka, minister za zdravje Danijel Bešič Loredan pa grozi z odstopom je včerja poročal portal N1

Dobra dva meseca po prvem reformnem koalicijskem vrhu, na katerem se je koalicija dogovorila o časovnici zdravstvene reforme, minister Danijel Bešič Loredan zaključuje pripravo prvih dveh zakonov, ki bosta del reforme zdravstva.

Gre za zakon o zdravstvenem informacijskem sistemu, o katerem pomembnejših nestrinjanj ni, in za zakon o zdravstveni blagajni (ZZZS), kjer pa stvari ne tečejo ravno gladko.

Med člani strateškega sveta za zdravstvo in ministrstvom naj bi se namreč zaostrilo na zadnji seji strateškega sveta minuli četrtek. Državna sekretarja naj bi zagrozila tudi z odstopom ministra Bešiča Loredana, če ne bodo uspeli poenotiti stališč o izhodiščih reforme oziroma strukturne prenove Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, sta včeraj poročala Dnevnik in N1, medtem ko naj bi, sodeč po zapisih na družbenih omrežjih,  v ožjih družbah  celo razlagal, da bi bil, če pade Golob, on pripravljen prevzeti vlado.

Pomoč ministru in Golobovi vladi so včeraj ponudili v iniciativi Glas Ljudstva. Civilna iniciativa Glas ljudstva je na odmevni novinarski konferenci predstavila zakonski paket za ustavitev rušenja javnega zdravstva. Zakonsko pobudo so predali poslanskim skupinam, v naslednjih tednih pa bodo glede nje organizirali še javno razpravo in protestni shod, ki se bo ustavil tudi pred ministrstvom za zdravje.

Precej prahu je dvignila odločitev Breclja, da na seje sveta ne bo več vabil predstavnice iniciative Glas ljudstva Katarine Rotar. V iniciativi so poudarili, da je bila Rotar neenako obravnavana in da je bil nivo komunikacije s strani Breclja nestrokoven. Kaj točno se je zgodilo je za N1 pojasnjeval Erik Brecelj.

“Nič nimam proti njej osebno, sploh ne vem, kaj ta gospa počne v življenju. Ogromno ljudi si želi, da bi se ukvarjal z njimi, pa nimam časa,” je odvrnil Brecelj. Nadaljeval je, da bo po oddaji odšel domov in se pripravljal na večerni sestanek strateškega sveta na daljavo, nato pa bo jutri spet odšel v službo. “Zaradi mojega dela ne bo odpadla nobena operacija. S profesorjem Dušanom Kebrom se nimam časa ukvarjati,” je  v intervju za N1 dejal Erik Brecelj, ki je  o Golobovem prevzemu reforme: “Drugi premierji niso tako nori”. https://n1info.si/novice/slovenija/erik-brecelj-o-golobovem-prevzemu-reforme-drugi-premierji-niso-tako-nori/

Na ministrstvu so včeraj sicer  poudarili tudi, da je treba v okviru predvidenih časovnic priti do vsebinsko primernih predlogov. Napovedujejo tudi, da bodo v petek v javno razpravo poslali predloga zakonov o digitalizaciji v zdravstvu in prenovi ZZZS.Ministrstvo ob domnevnih grožnjah z odstopom Bešiča Loredana poudarja njegovo politično odgovornost za izvedbo zdravstvene reforme.

 

COMMENTS

Wordpress (0)