Orban uspešnejši kot Trump: Rada gradita “zidove”, drugi pa naj plačajo! – TOPNEWS.si

Orban uspešnejši kot Trump: Rada gradita “zidove”, drugi pa naj plačajo!

Orban uspešnejši kot Trump: Rada gradita “zidove”, drugi pa naj plačajo!

Madžarska bo od Evropske komisije zahtevala financiranje polovice stroškov varovanja njenih južnih meja pred migranti, kar so doslej plačevali le madžarski davčni zavezanci, so sporočili iz kabineta premierja Viktorja Orbana.

Vsi se še spomnimo predvolilne obljube Donalda Trumpa, da bo vzdolž ameriškomehiške meje zgradil zid, ki pa ga bo plačala Mehika. Ker pa se Mehiški predsednik za zdaj uspešno upira ameriškemu predsedniku, je Trump med dopustom naročil svoji vladi naj najde denar za gradnjo zidu kakorkoli ve in zna, če ne jo bo “zaprl”. Tega, ali se je Trump šalil ali mislil resno, ne vemo.

No, malce bolj uspešnješi pri ideji financiranja postavitve več sto kilometrov dolge, električne, ograje iz rezilne žice, vzdolž meje s Srbijo in Hrvaško, je Trumpov veliki evropski prijatelj Viktor Orban.

Tako bo Madžarska zahtevala od Evropske komisije, da financira polovico stroškov varovanja njenih južnih meja pred migranti, kar so doslej plačevali le madžarski davčni zavezanci, so sporočili iz kabineta premierja Viktorja Orbana.

Šef premierjevega kabineta Janos Lazar je povedal, da bo Orban v teku dneva poslal pismo predsedniku Evrpske komisije Jean-Claudeu Junckerju in zahteval, da Unija Madžarski vplača 400 milijonov evrov.

Lazar je dodal, da Madžarska z ograjo, policijo in vojsko na mejah s Srbijo in Hrvaško “varuje vse državljane Evrope pred poplavo ilegalnih migrantov”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    bisabre 7 let

    Mi nikogar nismo vabili sem, velika večina migrantov pa dejansko niti ni beguncev ampak iščejo končno “zatočišče” v bogatih članicah EU, kar kaže, da jim ne gre za varnost, temveč za udobnom življenkje. Tudi pri nas je dovolj delovnih mest in izobraževalnih ustanov, a jim naša “revščina” očitno smrdi. Če ena od migrantk, ki je pri nas dobila azil, potem s hčerkami pobegne v Avstrijo, je to jasen znak, da ne gre za nobene begunce ampak navadne ekonomske migrante, ki izkoriščajo trenutne razmere na bližnjem vzhodu, da bi prišli do boljšega gmotnega položaja.